Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
16.09.2024 17:50:48
Deli članek:

Kapetanka presenetila s slovesom, zdaj pa odprla dušo: Težko je, resnično, ampak … (foto)

Profimedia

Ana Gros je končala reprezentančno kariero in se s čustvenim zapisom poslovila od dresa z državnim grbom.

Selektor Dragan Adžić je na današnji novinarski konferenci presenetil s svojim seznamom za naslednjo akcijo, na katerem ni večine nosilk igre iz prejšnjih let na čelu s kapetanko Ano Gros. Saj ne, da bi ta po olimpijskih igrah napovedala nadaljevanje reprezentančne kariere, a glede na to, da pod Adžićevim vodstvom (odlično) igra pri Krimu in pri 33 letih nikakor še ni za odpis, je bilo za pričakovati, da tega poglavja še ne bo zaprla.

A odločila se je drugače in pojasnila zakaj. Njen zapis na instagramu spodaj objavljamo v celoti.

Čas je za slovo!

Svoje sanje sem uresničila pri 16 letih, ko sem debitirala v dresu slovenske reprezentance. Nikoli si nisem predstavljala, da bom za Slovenijo igrala kar 17 let in v tem času izkusila toliko norih trenutkov in tekem. Kot sem omenila že večkrat, sem najlepša čustva doživela ob igranju za reprezentanco. Ne morem opisati, kako hvaležna in ponosna sem, da sem nastopila na vseh velikih tekmovanjih, ki jih je Slovenija odigrala v teh 17 letih. Pet evropskih prvenstev, med njimi najlepše doma leta 2022, štiri svetovna prvenstva in letos še olimpijske igre v Parizu. Vse sem doživela. Ni bila vedno lahko, bilo je veliko težkih porazov, ampak tudi veliko izjemnih zmag. Ampak na koncu … Vse to ne šteje toliko kot spomini in ljudje, ki sem jih spoznala v vseh the letih. Trenerji, terapevti, sodniki in ostali, predvsem pa igralke iz različnih generacij, ki so bile del reprezentance. Res je bilo nekaj posebnega.

Hvala, ker ste mi dovolili biti vaša kapetanka sedem let. Vedno sem se trudila biti najboljša različica sebe. Seveda sem delala napake in na igrišču kazala nore izraze na obrazu, ampak vedno zaradi ponosa in želje po igranju za svojo državo na najboljši možen način. Težko je reči adijo, resnično, ampak z lažjim srcem, ker se zavedam, da sem za reprezentanco vedno dala vse, kar sem lahko. Nekoč pa se mora končati. In mislim, da so olimpijske igre najboljši trenutek za to.

Hvala, RZS, za vse, hvala še enkrat vsem dekletom iz reprezentance in strokovnemu štabu, res je bila izjemna vožnja. In vso ljubezen moji majhni, ampak lepi Sloveniji, ki je vedno v mojem srcu!