Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.09.2024 15:55:36
Deli članek:

V boj za odbojkarski pokal kar 82 ekip

alesfevzer.com

Z uvodnim krogom se bo 2. oktobra začelo odbojkarsko tekmovanje za pokal Slovenije za sezono 2024/25, v katerem bo nastopilo 46 ženskih in 36 moških ekip. Pokalno lovoriko bodo branili odbojkarji Calcit Volleyja in odbojkarice OTP banke Branik.

V novi tekmovalni sezoni bodo ob državnem prvenstvu tudi tekme za pokal Slovenije, ki se bo z uvodnimi dvoboji za ženske začel 2. oktobra, moški pa se bodo na parket prvič podali 9. oktobra, so zapisali pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS).

Pri odbojkaricah bodo uvodoma odigrali tri kroge, v osmini finala pa se bo boju za pokalno lovoriko priključilo še vseh osem ekip prve lige, OTP banka Maribor, Radol'ca Volley, GEN-I Volley, SIP Šempeter, Calcit Volley, Luka Koper, Ankaran. V tabeli so kot prve nosilke lanske zmagovalke, odbojkarice OTP banke Branik, ki se pred finalom ne morejo srečati z državnimi podprvakinjami iz Calcit Volleyja.

Osmina finala bo 27. novembra, četrtfinale 11. decembra, polfinalni obračuni pa bodo na sporedu 18. decembra. Veliki finale dveh najboljših ekip bo 12. januarja 2025.

Pri moških bodo prve tekme na sporedu 9. oktobra, ko bodo ekipe odigrale 3. krog. Slednjemu bo pred osmino finala sledil še 4. krog, nato pa se bodo tekmovanju pridružile še najboljše prvoligaške zasedbe, Calcit Volley, Panvita Pomgrad, Fužinar Sij Metal Ravne, ACH Volley Ljubljana, OK i-Vent Maribor, Merkur Triglav Kranj, Krka I in Alpacem Kanal.

Osmina finala za moške bo na sporedu 11. novembra, četrtfinale 27. novembra, polfinale pa 11. decembra. Tako kot pri ženskah bo finale 12. januarja prihodnje leto, so dodali pri OZS.