Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
09.08.2024 06:32:18
Deli članek:

Kakšne besede slovenskega zvezdnika pred zgodovinskim polfinalom: "Javnost sploh ne ve, koliko ..."

Profimedia

Slovenske rokometaše danes ob 21.30 čaka zgodovinski polfinale olimpijskih iger. Na drugi strani jim bo stala Danska. Ob 16.30 se bosta v drugem polfinalu pomerili še Nemčija in Španija.

Takoj po izjemni zmagi nad Norveško, ko so pokazali eno od najboljših predstav v zadnjih letih so se slovenski rokometaši že osredotočili na najtežjo tekmo: nasproti jim bo namreč stala Danska, največja favoritinja tega olimpijskega turnirja in serijska zmagovalka z največjih tekmovanj. 

Mikkel Hansen, Niklas Landin, Hans Lindberg in njihovi zdaj toliko bolj dominantni nasledniki Simon Pytlick, Mathias Gidsel, Emil Hansen itd. so imena, ki v svetu rokometa vzbujajo (straho)spoštovanje. "Večkrat se je v športu pokazalo, da ne zmagujejo posamezniki oziroma zvezde, najboljše reprezentance na papirju, temveč ekipni duh, kot ga imamo tudi mi. Ko smo taki kot na tem turnirju, vemo, da nas niti najboljše reprezentance ne morejo ustaviti," se v svojih izjavah iz tekme v tekmo ponavlja tudi Blaž Janc, ampak če tako pač je.

Pa da vidimo, če so lahko Slovenci nezaustavljivi tudi za mogočne Dance. Tako kot že proti Švedom, ki so jih nadigrali v Parizu, bodo tudi proti Dancem poskušali odigrati na karto razbremenjenosti. "Saj ni neke filozofije, ni pa niti pritiska. Danci so favoriti turnirja, lahko pa damo vse od sebe, uživamo na igrišču in kulisi, dvorana je fenomenalna, vzdušje super. Še ena tekma, ki nam lahko prinese ogromno," je razmišljal Tilen Kodrin.

Ljudje sploh ne vedo!
Recept je povedal njegov cimer. "Mi vemo, da nam obramba prinaša rezultat. S takšno obrambo je tudi dosti lažje igrati v napadu, ker, če veš, da si zadaj tako močan, da lahko tudi zgrešiš kak strel, je vse lažje. Eden za drugega se borimo in garamo, to nas je pripeljalo do sem, kjer smo danes," ugotavlja Blaž Janc.
V polfinalu olimpijskih iger so. Do koder je bila dolga pot ... "Začel bi povsem na začetku. Javnost, ljudje ne vedo, koliko je v ozadju odrekanja. Večina ima otroke, vsi smo jih skupaj z ženami celo poletje pustili same. Mi smo med tem trdo garali za Slovenijo, za ta grb. To morajo ljudje ceniti. Zato smo tu, kjer smo. Veliko ljudi je bilo, ki so dvomili v nas, jaz nisem v to ekipo in štab podvomil niti za trenutek. Naj se to na igrišču vidi še naprej. Ta želja, karakter, ekipni duh ..." je dušo odprl zvezdnik Barcelone, ki čuti, da danes cela domovina stoji za slovenskimi rokometaši: "Nekaj najlepšega je, ko začutiš, da je vsa javnost v Sloveniji z nami. Dlake mi gredo pokonci, pa čeprav fizično niso tu z nami. Poleg družin sem tudi vsem ostalim neizmerno hvaležen in vsem lahko obljubim le, da še nismo rekli zadnje."