Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2024 17:35:25
Deli članek:

Kakšna predstava slovenskih rokometašev, padla tudi močna Švedska!

Profimedia

Slovenski rokometaši na tretji tekmi olimpijskega turnirja v Parizu premagali Švede z 29:24.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem krogu skupinskega dela olimpijskih iger v Parizu premagala Švedsko z 29:24 (15:14). Slovenija je pred tem premagala Hrvaško z 31:29 ter izgubila proti Španiji z 22:25. V petek se bo pomerila z Japonsko, v nedeljo pa z Nemčijo.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Blaž Janc z desetimi in Aleks Vlah z osmimi goli, medtem ko je vratar Klemen Ferlin zbral devet obramb, nekatere od njih v prelomnih trenutkih dvoboja.

Na današnjih tekmah v skupini A je Hrvaška premagala Nemčijo z 31:26, Španija pa Japonsko s 37:33. Po treh tekmah so Slovenija, Hrvaška, Španija in Nemčija zbrale po štiri, Švedska dve točki, Japonska pa je brez njih.

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo uvrstile v četrtfinale in se nato preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 7. in 11. avgustom čakajo izločilne tekme z najboljšimi štirimi iz skupine B. V njej so Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.