severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

STA, bk
STA, bk
33 12.05.2024 17:50:35

Kakšna dramaaaa!! Slovenija v Švici lovila svetovno prvenstvo, končalo se je neverjetno!!!

RZS
Rokometaši so se danes borili za mesto na svetovnem prvenstvu 2025 v Winterthurju.

In četa Uroša Zormana se je na tega tudi uvrstila. A po kakšni drami, kakšni srhljivki!!!

Po zmagi z golom v Švici, so namreč o potniku na SP odločale sedemmetrovke, v katerih so Švicarji dvakrat zatresli okvir vrat, štirje slovenski izvajalci pa niso naredili napake, Slovenija pa je tako zmagala s 38:34!

Slovenski rokometaši so redni del tekme dobili s 34:33, nato pa si priigrali 11. uvrstitev na SP.

rokomet švica slovenija bombač 24
RZS

Slovenski rokometaši so za nastop na januarskem SP v Winterthurju v dodatno okrnjeni zasedbi proti Švicarjem lovili zadetek zaostanka, saj so v četrtek na prvi medsebojni tekmi v Kopru izgubili s 26:27.


Na povratni tekmi je Slovencem tako štela le zmaga. Neposredno pot med svetovno elito bi ji prinesla zmaga z vsaj dvema zadetkoma razlike. A Slovenci so po 60 minutah slavili le z golom razlike, ekipi pa sta tako za napredovanje izvajali sedemmetrovke. V teh so bili le uspešnejši Slovenci in si priborili novo vozovnico na SP.

Slovenska reprezentanca je v Švici igrala še dodatno oslabljena. V primerjavi z zadnjim evropskim prvenstvom, na katerem je bila šesta, manjka kar šesterica ključnih igralcev. Ob Gašperju Marguču, Mihi Zarabcu, Mateju Gabru in Borutu Mačkovšku v Švico nista odpotovala še vratar Klemen Ferlin in najboljši slovenski strelec na minulem EP Aleks Vlah.

Varovanci selektorja Uroša Zormana so danes v prvem polčasu vseskozi od prve minute držali prednost nekaj golov v svojih rokah, a se Švicarjem za več kot štiri gole niso mogli odlepiti. Na glavni odmor so Slovenci nesli dva gola prednosti.

rokomet švica slovenija zorman 24
RZS

Švicarji pa v začetku drugega polčasa niso potrebovali dolgo, da so prvič izid na dvoboju poravnali pri 15:15. V uvodu drugega polčasa so nato Slovenci imeli nekajkrat po gol, vmes tudi dva prednosti, a so gostitelji vsakič izenačili, nato pa pri izidu 27:26 tudi prvič povedli.

V izdihljajih tekme so Slovenci znova prišli do prednosti dveh golov, a so bile zadnje minute še naprej precej napete in izenačene, Slovenci so iskali dva gola prednosti. To je minuto pred koncem uspelo Stašu Slatineku Jovičiču, a Švicarji so še imeli zadnji napad in zadeli, tako da so o napredovanju odločale sedemmetrovke.

Dean Bombač je bil z 11 goli najboljši strelec tekme, po šest sta jih dodala Slatinek Jovičič in Blaž Janc. Z desetimi obrambami se je danes izkazal tudi vratar Urban Lesjak. Pri Švicarjih je sedem golov dosegel Manuel Zehnder.

Članki iz rubrike