severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

STA
STA
0 12.05.2024 13:22:36

Slovenski rokometaši danes na odločilni tekmi za SP

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes ob 16. uri v Winterthurju igrala odločilno tekmo kvalifikacij za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu. Slovenski rokometaši bodo v dodatno okrnjeni zasedbi proti Švici lovili zadetek zaostanka, saj so v četrtek na prvi medsebojni tekmi v Kopru izgubili s 26:27.

Na povratni tekmi tako za slovensko izbrano vrsto šteje le zmaga. Neposredno pot med svetovno elito ji v nedeljo prinaša zmaga z vsaj dvema zadetkoma razlike. V kolikor bi ekipi po 60 minutah ločil gol v primeru zmage Slovencev, bosta ti izmenično izvajali sedemmetrovke.

Rokometna reprezentanca je v Švici dodatno oslabljena. V primerjavi z zadnjim evropskim prvenstvom, na katerem je bila Slovenija šesta, bo manjkala kar šesterica ključnih igralcev, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.



Že pred začetkom priprav so sodelovanje zaradi težav s poškodbami odpovedali desnokrilni igralec Gašper Marguč, organizator igre Miha Zarabec ter stebra v sredini obrambe, Matej Gaber in Borut Mačkovšek.

V Švici ne bosta nastopila še prva izbira med vratnicama zadnjih reprezentančnih zborov Klemen Ferlin in najboljši strelec Slovenije na januarskem EP Aleks Vlah.

Članki iz rubrike