volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
0 16.03.2024 09:26:56

Obeta se drama! Kaj Slovenija potrebuje za olimpijsko vozovnico? To so vse kombinacije!

Profimedia

Ko bo neka (sploh ne dvomimo) veliko boljša slovenska reprezentanca od nazadnje videne proti Španiji jutri malo pred 17. uro z (sploh ne dvomimo) zmago nad Bahrajnom zaključila svoje delo v kvalifikacijah za olimpijske igre, (še) ne bo čas za polivanje s šampanjcem, nazdravljanje s pivom, skratka, proslavljanje uvrstitve na olimpijske igre v Parizu. Sledilo bo napeto in nervozno pričakovanje razpleta dvoboja med Brazilijo in Španijo, ki ima(ta) usodo Slovenije v svojih rokah.


Da je srečna četrtkova zmaga nad Brazilijo Slovencem na široko odprla vrata na olimpijske igre, ni bila ravno spretna ugotovitev. Kombinacija včerajšnjega visokega poraza s Španijo in nevšečnega razporeda varovancem Uroša Zormana ne omogoča mirnega spanca. Če predpostavimo, da bo Slovenija jutri proti Bahrajnu dosegla drugo zmago, bo njeno končno uvrstitev in (ne)uvrstitev v Pariz v celoti določila zadnja tekma turnirja med domačini in Brazilci. Če slednji ne bodo zmagali, bo vse v redu, saj bodo Slovenci pristali na ugodnem drugem mestu. Če pa bodo slavili Južnoameričani, potem se bodo stvari močno zapletle, saj bodo imele v tem primeru vse tri reprezentance isto število točk in vsaka po eno zmago na medsebojnih tekmah. V resnici se bodo olimpijska vrata pred nosom Slovencev zaloputnila.

Vsaka zmaga Brazilije do razlike 18 (!) zadetkov bo namreč Slovenijo pahnila na tretje mesto, ki ne prinaša olimpijskih iger. Zmaga Brazilcev za 20 zadetkov (če kdo vanjo verjame) bi pomenila, da bi na nevšečnem tretjem mestu končali Španci. V primeru brazilske zmage za natančno 19 zadetkov pa bi imeli Slovenija in Španija v krogu vseh treh ekip enako razliko med danimi in prejetimi zadetki (–9). V tem primeru bi odločalo število doseženih zadetkov na medsebojnih tekmah v krogu, ki pa je v tem trenutku izrazito na strani Špancev – da bi presegli Slovence, bi morali jutri doseči vsaj 17 zadetkov.

Članki iz rubrike