volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
6 15.03.2024 06:49:38

To je zame nekaj novega ... Slovenski selektor po veliki zmagi nad Brazilijo in pred Španijo s težavami!

Profimedia
Kaj so po pomembni zmagi nad Brazilijo in pred današnjo tekmo s Španijo, ki bo na sporedu danes ob 21. uri, povedali v slovenskem taboru?

Slovenci so storili prvi korak k uvrstitvi na olimpijske igre v Parizu. Še peta zmaga proti Braziliji s prav toliko tekem pa nikakor ni bila lahko dobljena. Brazilci so se vse do zadnjega napada trdo upirali, celo vodili večji del zadnjih 15 minut, a v zaključku je bila Slovenija bolj zbrana. Kaj so po pomembni zmagi in pred današnjo tekmo s Španijo ob 21. uri povedali v slovenskem taboru?

Uroš Zorman, selektor Slovenije:
"Že pred tekmo smo vedeli, da bo to izredno težka tekma. Škoda tistega dela v drugem polčasu, kjer smo imeli v 13. minuti štiri gole prednosti, nakar smo zapadli v črno luknjo in nikakor se nismo mogli postaviti na noge. Vendar nam je to na koncu vendarle uspelo in tudi to je karakter te ekipe. Na koncu smo preobrnili potek in tudi zmagali v zadnjih sekundah tekme. Jutri je nov dan, nova tekma in treba se bo znova boriti. Ob tem imamo nekaj težav s poškodbami, ki se kar vrstijo. Danes smo ostali brez dveh desnih zunanjih, kar je nekaj novega zame. Mislim, da je Jure Dolenec za jutri izgubljen, Nejc Cehte pa je bil po tekmi videti, da bo v redu."



Blaž Janc, reprezentant Slovenije: "Pred tekmo smo napovedovali, da Brazilci niso za podcenjevati in to je bilo tudi danes vidno na samem igrišču. Za nas lahko rečem, da smo odigrali dobro tekmo, imeli že štiri zadetke prednosti v drugem polčasu. Tam bi morali prelomiti tekmo, namesto tega pa smo dovolili Brazilcem, da so se vrnili. Ob tem pa smo pokazali izjemen karakter. Mislim, da takšen karakter imajo samo velike zmagovalne ekipe in jaz sem res ponosen na naše fante."

Miha Zarabec, reprezentant Slovenije: "To je bila izjemno trda tekma. Na koncu smo dosegli želen rezultat, ampak ta je visel v zraku cel drugi polčas. Žal mi je tistih par minut v drugem polčasu, ko smo prišli na plus štiri, takrat se mi zdi, da se je tekma nekako lomila. Na koncu mislim, da smo vseeno lahko srečni, da se je izteklo, kakor se je. To je narava tovrstnih turnirjev, ko lahko pričakuješ dan za dnem težke preizkušnje. Prepričan sem, da bomo lažje igrali proti Špancem, kot smo danes proti Brazilcem."

Članki iz rubrike