gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ue
ue
1 14.03.2024 22:38:02

Jaaaaa! Novak prehitel sireno in prinesel zmago Sloveniji!

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca je uvodni dan olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Granollersu premagala Brazilijo s 27:26 (13:12). Četa selektorja Uroša Zormana ima po današnji trdo prigarani zmagi manj kot 24 ur počitka do srečanja z domačini Španci.

Slovenija - Brazilija 27:26 (13:12)
* Palau d'Esports Granollers, gledalcev: 500, sodnika: Belkhiri, Hamidi (oba Alžirija).
* Slovenija: Blagotinšek 2, Janc 7, Dolenec, Cehte 1, Slatinek Jovičić, Kodrin 3, Gaber, Zarabec 2, Ferlin, Horžen, Bombač 3, Mačkovšek 4, Novak 1, Vlah 4 (2), Lesjak, Suholežnik.
* Brazilija: da Silva 4, Torriani 1, Abrahao 2, Moraes, Petrus, Rosa, Torriani, Silva Santos, Dutra Ferreira, Langaro, Lima da Carvalho 2, Hackbarth 1, Oliveira 4, Monte da Silva 5, Rodrigues 4, Martins Nascimento, Dupoux 3.
* Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Brazilija 0.
* Izključitve: Slovenija 8, Brazilija 4 minut.
* Rdeči karton: /.

Zorman je v zadnjih dneh opozarjal pred nepredvidljivimi Brazilci, ki kažejo toplo-hladne predstave. Ravno zaradi tega in tudi zaradi narave olimpijskega kvalifikacijskega turnirja z zgolj tremi tekmami v štirih dneh je današnjo tekmo označil za prvega od treh finalov.

Na koncu je tekma imela vse elementa pravega finala, vključno z dramatično končnico. V njej si je v samih izdihljajih Slovenija priborila pomembno zmago, ko je zadel Domen Novak. A zmaga je zgolj nekaj minut pred tem bila pod velikim vprašajem.



Slovenija je po izenačenem prvem polčasu v uvodu drugega sprva nakazala, da je morda našla recept za fizično obrambo nasprotnika. Prvič je povedla s tremi goli razlike pri 16:13, v 43. minuti pa je bila razlika že štiri (19:15).

A vsakršne misli, da bi lahko s tem bilo srečanje odločeno, so se hitro razblinile v zgolj šestih peklenskih minutah. V teh so Brazilci na krilih Huga Bryana Monteja v napadu izkoristili več slovenskih nepazljivosti in tudi prednost igralca več.

Slovenija se je naenkrat znašla v položaju ekipe, ki skuša še zadržati korak s tekmecem, Brazilci pa so ob že drugi dvominutni izključitvi na slovenski strani v 53. minuti in izidom 21:23 imeli vse niti v svojih rokah.

A predaje na slovenski strani ni bilo. Tilen Kodrin je znižal zaostanek z igralcem manj, po vrnitvi v polno postavo pa se je med dvema Brazilcema za izenačenje na 25:25 znašel prvi strelec Slovenije s sedmimi zadetki Blaž Janc.

V zaključku tekme se je s prvo obrambo v polčasu najprej izkazal Klemen Ferlin, v zadnjem napadu pa je v hitri kombinatoriki žoga prišla do Novaka, ki jo je poslal mimo brazilskega vratarja. Slovensko slavje pa se je s tem lahko začelo.

Na popoldanski tekmi je Španija premagala Bahrajn z 39:27. Zmaga Slovenije na tekmi proti domačinom v petek bi tako lahko že predstavljala odločilni korak k uvrstitvi na olimpijski turnir.

Članki iz rubrike