volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 27.01.2024 17:34:25

Slovenski rokometaši dobili tekmeca v boju za SP, na žreb se je odzval selektor Uroš Zorman.

Profimedia
Ples kroglic v Kölnu.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Hrvaškem, Danskem in Norveškem, pomerila proti Švici, je ob robu dogajanja na EP določil žreb v Kölnu. Slovence prvi dvoboj proti Švicarjem predvidoma čaka 8. ali 9. maja v domači dvorani, povratni obračun pa tri dni kasneje v Švici.

"Žreb nam ni bil povsem naklonjen, ni pa bil niti najtežji. V dvoboju s Švico smo nedvomno favoriti, kaj drugega kot uvrstitev na svetovno prvenstvo ne pride v poštev. Naša reprezentanca napreduje, raste in počasi moramo biti tudi mi samozavestni," je dejal selektor Slovenije Uroš Zorman.

Preostali pari so Španija - Srbija, Ferski otoki - Severna Makedonija, Portugalska - Bosna in Hercegovina, Grčija - Nizozemska, Romunija - Češka in Gruzija - Avstrija.

Štirje pari bodo znani po marčevskih tekmah kvalifikacij druge faze. Na SP bo potoval zmagovalec tekme Finska - Litva proti Madžarski, zmagovalec dvoboja Italija - Belgija proti Črni gori, Islandija proti zmagovalcu para Estonija - Ukrajina ter Poljska proti boljšemu iz dvoboja med Slovaško in Izraelom.

Slovenci so si mesto v bobnu s preostalimi favoriziranimi ekipami zagotovili po treh zmagah v prvem delu EP, ki so ga nato s petimi zmagami ter tremi porazi končali na šestem mestu.

Švicarji so izpadli po prvem delu, v skupini A pa so izgubili proti Nemčiji (14:27), Severni Makedoniji (27:29) ter remizirali proti Franciji (26:26). Zasedli so 21. mesto med 24 udeleženkami. Zadnjo medsebojno tekmo sta Slovenija in Švica odigrali pred štirimi leti na EP. Slovenski rokometaši so tedaj v prvem delu tekmovanja slavili z 29:25.

Članki iz rubrike