volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 27.01.2024 13:49:43

Švedi so prepričani, da gol Francozov za izenačenje ni bil regularen. Sledila je pritožba, EHF se je odzvala

Profimedia
Polfinalni obračun ima tudi tretji polčas.

Disciplinska komisija Evropske rokometne zveze (EHF) je zavrnila pritožbo Švedske rokometne zveze, ki jo je ta vložila po koncu polfinalnega obračuna med Švedsko in Francijo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. EHF je v izjavi za javnost zapisala, da je bilo ravnanje severnomakedonskih sodnikov v skladu s pravili krovne zveze.

Švedska zveza se je pritožila glede ravnanja sodnikov po koncu rednega dela dvoboja v Lanxess areni v Kölnu, ko si zadetka za izenačenje Francozov neposredno z devetmetrovke nista podrobneje ogledala s pomočjo videoposnetka.
Severnomakedonska sodnika Gjorgji Načevski in Slave Nikolov sta zadetek iz prostega strela Elohima Prandija priznala, a si tudi po posredovanju švedskih igralcev in uradnikov, ki so prepričani, da francoski reprezentant obeh nog ni imel na tleh, kot velevajo pravila, situacije nista podrobneje ogledala.
"Po skrbnem obravnavanju primera je komisija odločila, da se lahko sodniki in delegat po lastni presoji odločijo za ogled posnetka, ki odločilno vpliva na rezultat dvoboja, saj to ni predpisano v pravilih," so zapisali pri EHF. "Pomoč videotehnologije je predpisana zgolj v primeru resnih dvomov sodnikov in delegata glede pravilnosti odločitve ali v primeru, da nista dobro videla situacije," še nadalje piše v izjavi za javnost. V kolikor se sodnika ne odločita za ogled posnetka, je to v skladu s pravili EHF in ne more biti predmet pritožb, je še dodala krovna evropska zveza. Švedska zveza ima še do 20. ure čas za pritožbo na odločitev EHF.
Švedski rokometaši so po zadetku Prandija za izenačenje na 27:27 nato v desetminutnem podaljšku izgubili s 30:34 in se bodo v nedeljo ob 15. uri pomerili za končno tretje mesto.
V finalu bosta ob 17.45 igrali Francija in Danska. Slednja je v drugem polfinalu z 29:26 premagala Nemčijo.
Slovenska reprezentanca je v petek izgubila dvoboj za peto mesto proti Madžarski in prvenstvo stare celine končala na šestem mestu.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike