volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
5 23.01.2024 21:22:40

Zorman po veliki zmagi: Sem patriot, Slovenec in to je moje. Malo nas je ...

Profimedia
V slovenskem taboru veselje ne jenja. Danci so pristali na kolenih in pri tem niti ni pomembno, brez koliko igralcev prve ekipe so igrali. Gre za najboljšo reprezentanco na svetu in tega skalpa Slovencem nihče ne more vzeti. Tudi selektor je po tekmi ponosno povedal, kar mu je ležalo na duši.

Uroš Zorman, selektor slovenske reprezentance: "Ne bi delal iz tega evforije. Smo zelo zadovoljni in srečni. Ta zmaga nam je v prvi vrsti dvignila samozavest in odprla vrata mimo dvomov, ali smo sposobni igrati z velikimi reprezentancami, ne glede na to, da so Danci igrali brez treh ključnih igralcev. Ni čisto vseeno, kot smo danes videli, ampak imajo res veliko bazo igralcev in premagati tako ekipo je velika stvar. Potujemo v Köln in zagotovo smo ujeli nastop v olimpijskih kvalifikacijah. Ali bomo po tej strani ali po strani svetovnega prvenstva, pa naredi veliko razliko. Imamo, kar imamo. Nismo jokali ali obžalovali. Ponosen sem na svoje fante in tega nikoli ne bi menjal, tudi če bi bil vselej zadnji. Sem patriot, Slovenec in to je moje. Malo nas je, moramo biti ponosni na vse, kar delamo. Nismo država, ki ima le tri športe. Imamo 100 športov, ki so vrhunski."

Jure Dolenec, kapetan slovenske reprezentance: "Smo si že na igrišču zapeli (Rom pom pom, še ne gremo domov, op. STA). Super je. To je to, kar ves čas poudarjamo. Ta ekipa se bori do konca. Obljubili smo si od začetka priprav, da bomo ne glede na težave vselej pustili srce na igrišču. Malo nas je potrla tekma s Švedsko in bolezen Blaža Blagotinška, nato pa je prišla še slabša tekma s Portugalsko. Vse ostalo je bilo na pravi ravni. Zdaj gremo še v Köln igrat za peto mesto. Glede na vse težave je to super rezultat. Konec koncev imamo zdaj tudi že zagotovljen olimpijski kvalifikacijski turnir, čeprav si vsi želimo, da bi tam igrali na podlagi svetovnega prvenstva in posledično v lažji skupini. Naš domet ob predpostavki, da smo vsi zdravi, je še višji."


Urban Lesjak, reprezentant Slovenije: "Danci so bili že v polfinalu, a verjamem, da niso želeli izgubiti. V športu je velikokrat najbolj pomembna želja, ki včasih premaga kakovost. Zanje tekma ni štela, nam pa je bilo pomembno dokazati, da sodimo nekje do petega mesta. Verjeli smo, sicer se sploh ne bi pojavili na terenu. Želja premagati tako ekipo, ki je velik favorit in igra pred skorajda svojim občinstvom, je res velika. Nas je gnalo, da smo sami sebi še nekaj dolžni. Z zmago proti Portugalcem bi že imeli zagotovljeno tekmo za peto mesto, zato smo mogli najti nekaj malega možnosti. Prikazala se je priložnost in zgrabili smo jo z obema rokama."

Tilen Kodrin, reprezentant Slovenije: "Super tekma. Proti Danski takole odigrati in jo pripeljati celo v mirno končnico ... Danes nam je res steklo, bili smo sproščeni, vedeli smo, da nimamo kaj izgubiti. Vesel sem, mogoče moram to še malo začutiti. Vedeli smo, da bosta točki težko dosegljivi, a uspeli smo in ne gremo še domov. Rekli smo si, da tudi če bo to naša zadnja tekma, se moramo posloviti z eno dobro tekmo, da damo vse od sebe. Čisto drugačna je potem tudi energija. Tekma za peto mesto je nagrada, prvenstvo je super, dvorane pa polne. Uvrstitev med šest je ne glede na vse velik dosežek."

Borut Mačkovšek, reprezentant Slovenije: "Če smo imeli možnost za tretje mesto, smo si to želeli. To je pomenilo, da smo morali premagati najboljšo ekipo na turnirju, so tudi prvi favoriti za zlato medaljo, kar je še toliko slajše. Mogoče bo kdo rekel, da so počivali, ampak tudi če pride njihov sedmi najboljši levi zunanji, je vrhunski in igra v velikem klubu. Premagati ekipo, kot je Danska, ni nikoli lahka naloga."

Članki iz rubrike