Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.04.2023 18:23:40

Selektor Zorman naknadno vpoklical še dva igralca

alesfevzer.com
Slovenska moška rokometna reprezentanca si je po dveh zmagah nad Črno goro ter po eni nad BiH in Kosovom že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta v Nemčiji.

Pomlajena elitna zasedba bo prihodnji teden igrala še zadnji formalni tekmi, v četrtek se bo v Cazinu pomerila z BiH, v nedeljo v Velenju pa še s Kosovom. Slovenski rokometaši so se v nedeljo zbrali v svojem tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah. Na zadnji kvalifikacijski akciji bodo manjkali številni dolgoletni nosilci igre, kot so Jure Dolenec, Blaž Janc, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Blaž Blagotinšek, Tilen Kodrin, Aleks Vlah in še nekateri igralci, novi obrazi pa bodo imeli priložnost za uigravanje ter preizkušanje novih taktičnih in kadrovskih rešitev.

Glavni strateg na slovenski klopi, Uroš Zorman, je ob imenih s seznama, ki ga je razkril na novinarski konferenci pred slabima dvema tednoma, naknadno vabilo poslal še srednjemu zunanjemu igralcu Mihi Zarabcu in vratarju Urhu Kastelicu.

"Komaj čakamo, da se spet zberemo, a pričakujemo dve zahtevni tekmi. Ne bo nam lahko, predvsem v gosteh. Cilji so, ne glede na pomlajeno zasedbo, jasni. Zmagati želimo na obeh tekmah in kvalifikacije skleniti neporaženi. Ob želenem rezultatu računamo tudi na to, da nam bo prihajajoči teden ponudil dober vpogled v stanje razpoložljivih rokometašev in pokazal, na koga bomo lahko računali v prihodnosti," je na začetku priprav dejal Zorman.

"Kljub temu, da je reprezentanca nekoliko pomlajena, verjamem, da imamo dovolj kakovosti, da se bomo na koncu veselili obeh zmag in ta kvalifikacijski ciklus zaključili z dvanajstimi točkami. Vsak od igralcev bo pomemben člen pri dosegu končnega cilja. Ne glede na to, da smo večinoma mlajši, verjamem, da vsak čuti določeno mero odgovornosti. Sam se že zelo veselim treningov in seveda obeh tekem, ki ponujata nove priložnosti za dokazovanje," je dodal krilni rokometaš Celja Pivovarne Laško Tadej Mazej.



Slovenski rokometaši se bodo v BiH odpravili v sredo, dan kasneje pa se bo tekma pričela ob 20. uri. Po petkovi vrnitvi v domovino se bodo slovenski reprezentanti v nedeljo znova predstavili domači publiki, tekma v velenjski Rdeči dvorani se bo pričela ob 18. uri.

Na Zormanovem seznamu za zadnji kvalifikacijski tekmi v Cazinu in Velenju so:
- vratarji: Jože Baznik (Nimes), Urh Kastelic (Lemgo) in Alen Skledar (Jeruzalem Ormož);
- krilni igralci: Tadej Mazej, Tim Cokan (oba Celje Pivovarna Laško), Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje) in Domen Novak (Wetzlar);
- zunanji igralci: Nik Henigman (Saint-Raphael), Miha Zarabec (Kiel), Gašper Horvat (Trimo Trebnje), Aleks Kavčič (Zagreb), Rok Ovniček (Nantes), Tilen Strmljan (Celje Pivovarna Laško), Peter Šiško, Timotej Grmšek (oba Gorenje Velenje), Nejc Cehte (GOG Gudme) in Grega Krečič (Csurgoi);
- krožni napadalci: Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen), Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško) in Jernej Drobež (Gorenje Velenje).

Članki iz rubrike