nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ru
ru
0 14.01.2023 22:06:02

Slovenijaaaaa! Noro, na kakšen način so rokometaši utišali 11 tisoč Poljakov!

Profimedia
Slovenski rokometaši so po Savdski Arabiji premagali še Poljsko.

Slovenski rokometaši so po zmagi nad Savdsko Arabijo in pred tekmo s Poljaki še kako vedeli, kaj je v igri proti gostiteljem prvenstva. V primeru zmage nad gostitelji bi zadržali možnosti za preboj v četrtfinale, na katerega poleg Slovencev ciljajo tudi Francozi, Španci, Poljaki in Črnogorci, ki se bodo v glavnem delu tekmovanja med 18. in 22. januarjem združili v Krakovu. Mnogi dvomljivci so napovedali mučenje Slovenije s Poljsko oziroma še slabši scenarij. A varovanci Uroša Zormana so utišali nabito polno dvorano Spodek, ki sprejme kakšnih 11 tisoč navijačev.

In to v kakšnem slogu! Na koncu so Slovenci slavili z 32:23 in prikazali eno od najboljših iger v zadnjem obdobju. Po drugi zmagi niso le potrdili svojega nastopa v glavnem delu tekmovanja v Krakovu, temveč so se pripeljali v položaj za uvrstitev v četrtfinale.

V slovenski reprezentanci je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Jure Dolenec s sedmimi goli. Aleks Vlah je dosegel šest, Blaž Janc pa pet zadetkov.

Izbrance slovenskega selektorja Uroša Zormana po dnevu premora v ponedeljek, 16. januarja, ob 18. uri čaka obračun proti šestkratnim svetovnim prvakom iz Francije, ki so tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu med glavnimi kandidati za zlato odličje.

Po dveh tekmah v skupini B sta v vodstvu Slovenija in Francija s po štirimi točkami, Poljska in Savdska Arabija pa sta brez njih. Slovenija in Francija sta si že izborili nastop v glavnem delu tekmovanja, tretji udeleženec pa bo zna po obračunu med Poljsko in Savdsko Arabijo.

Najboljše tri izbrane vrste se bodo med 18. in 22. januarjem v Krakovu pomerile z najboljšimi tremi iz skupine A. Po dveh tekmah najbolje kaže Španiji, ki je zbrala štiri točke, Črna gora in Iran jih imata po dve, Čile pa je brez točk.

Značke: slovenija, poljska

Članki iz rubrike