evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ru
ru
0 14.01.2023 08:29:25

Hrvati so v šoku! Vse skupaj so označili za veliko sramoto, grozi jim črni scenarij ...

Profimedia
Rokometaši so na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem danes igrali tekme v skupinah od E do H. Svoje delo so po pričakovanju opravili branilci naslova Danci, ki so zlahka premagali Belgijo, za manjše presenečenje pa je poskrbel Egipt z gladko zmago nad Hrvaško.

V skupini E v Katovicah je najprej Nemčija z 31:27 premagala Katar. Nemški reprezentant Juri Knorr je bil z osmimi goli najboljši na tekmi. Srbi so zanesljivo opravili z Alžirijo in zmagali s 36:27, pri čemer sta prednjačila Mijajlo Marsenić in Petar Dordić z devetimi oziroma osmimi zadetki.

V skupini F v Krakovu so Nizozemci najprej zlahka ugnali Argentino z 29:19, Kay Smits je bil s sedmimi goli najboljši strelec pri zmagovalcih in na tekmi. Norvežani so v tej skupini za 12 golov z 39:27 premagali Severno Makedonijo. Magnus Abelvik Rod in Sander Sagossen sta pri zmagovalcih zadela po šestkrat, Filip Taleski pa pri Makedoncih sedemkrat.

ZDA so v skupini G v Jönköpingu z 28:27 odpravile Maroko, Aboubakar Fofana je zmagoviti gol dosegel slabo minuto pred koncem, s šestimi zadetki pa je bil tudi najboljši strelec ekipe in obračuna. Na drugem obračunu skupine je Egipt proti Hrvaški vodil praktično celo tekmo, na koncu pa zmagal z 31:22. Mohsen Mahmud je za zmagovalce prispeval sedem golov, Marin Šipić je bil s petimi najboljši pri Hrvatih, ki so nasploh prvič na prvenstvih izgubili proti ekipi iz Afrike. Pri južnih sosedih je zaradi šokantnega poraza zavladala panika, mnogi so poraz z Egiptom označili za sramoto. Ne le to, Sportske novosti so celo napovedale, da hrvaškemu rokometu grozi potop in črn scenarij. 



Brez zmagovalca sta se na uvodni tekmi skupine H v Malmöju razšla Bahrajn in Tunizija (27:27), Ahmed Fadhul je za Bahrajn prispeval deset golov, Issam Rzig pa osem za Tunizijo. Danci, ki branijo naslov, pa so povsem nadigrali Belgijo s 43:28. Mikkel Hansen je dosegel deset golov za Dance, Mathias Gidsel pa enega manj.

V soboto bo spet na delu Slovenija, ki je v skupini B uvodoma premagala Savdsko Arabijo, v 2. krogu pa jo čaka gostiteljica Poljska ob 20.30. V tej skupini bo pred tem še tekma Francije in Savdske Arabije.

Sicer pa bodo v soboto še tekme v skupinah A Španija - Čile, Črna gora - Iran, v C Švedska - Zelenortski otoki, Brazilija - Urugvaj ter v D Islandija - Madžarska in Portugalska - Južna Koreja.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike