Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.11.2022 22:45:46

Danke prizadejale Norvežankam prvi poraz, Slovenke osme

Profimedia
Po tekmah zadnjega kroga drugega dela ženskega evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji so znane vse polfinalistke. Iz ljubljanske skupine I so se med štiri uvrstile Danke in Norvežanke, iz skopske skupine II pa Francozinje in Črnogorke. Slovenke so osvojile končno osmo mesto.

Polfinalna para sta Danska - Črna gora in Norveška - Francija, tekme za končno peto mesto pa Švedska - Nizozemska. Vse tekme bodo v petek, 18. novembra, v ljubljanskih Stožicah, za peto mesto se bo pričela ob 15.30, polfinalna obračuna pa ob 18. uri in 20.30. Finalna tekma bo v nedeljo ob 20.30, tekma za tretje mesto pa ob 17.45.


Norvežanke, Francozinje in Črnogorke so si polfinalni nastop na prvem ženskem evropskem rokometnem prvenstvu v treh državah zagotovile že v ponedeljek, danes pa še Danke. V tekmi za prvo mesto v skupini I so bile boljše od Norvežank z 31:29 in jim prizadejale sploh prvi poraz na tem turnirju.

S polfinalnim nastopom so se spogledovale tudi Slovenke, po današnjem porazu proti Madžarkam s 25:29 pa so zavoljo zmage Švedinj nad Hrvaticami z 31:27 ostale tudi brez tekme za končno peto mesto. Na koncu so osvojile osmo mesto in izboljšale doslej najboljšo uvrstitev na evropskih prvenstvih - deveto mesto z EP na Madžarskem.

Značke: rokomet, ep, ženske

Članki iz rubrike