IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

ue
ue
0 16.11.2022 17:13:39

Solze v Stožicah! Madžarke odpihnile slovenske polfinalne sanje!

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu drugega dela evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji v Ljubljani izgubila proti Madžarski s 25:29 (14:14) in zapravila vse možnosti za preboj v polfinale ali tekmo za peto mesto.

Slovenija - Madžarska 25:29 (14:14)
* Dvorana Stožice, gledalcev 4263, sodnici: Merz in Kuttler (obe Nemčija).
* Slovenija: Zec, Vojnovič, Pandžić, Klemenčič 2, Gros 6 (2), Omoregie 3, Žabjek, Stanko, Mavsar 1, Ljepoja 5, Zulić 2, Varagić, Lazović 2, Svetik 1 (1), Gomilar Zickero, Abina 3.
* Madžarska: Szikora, Janurik, Füzi-Tovizi 2, Korsos, Albek 1, Debreczeni-Klivinyi 2, Marton 4, Töpfner, Pastor, Vamos 4, Klujber 9 (2), Kascor, Bordas, Kuczora 3 (2), Györi-Lukacs 4, Hornyak.
* Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Madžarska 6 (4).
* Izključitve: Slovenija 6, Madžarska 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Slovenska reprezentanca je kljub porazu na svoji zadnji tekmi presegla svojo najboljšo uvrstitev iz turnirja na Madžarskem 2004, kjer je zasedla deveto mesto. Končna uvrstitev Slovenije na prvem ženskem turnirju v treh državah v zgodovini evropskih prvenstev bo znana po vseh tekmah v skupini I v Ljubljani in skupini II v Skopju, tekmovanje pa bo končala med prvimi osmimi.

Po nepopolnem zadnjem v ljubljanski skupini I je v vodstvu Norveška z osmimi točkami, Danska jih ima šest, Švedska (vse tekma manj) in Slovenija po štiri, Madžarska in Hrvaška (tekma manj) pa po dve točki.

Tekma, ki se je začela z minuto molka v spomin na komaj 17-letno rokometašico kluba Z'dežele Ulo Kos, so bolje odprle varovanke slovenskega selektorja Dragana Adžića, ki je v prvo postavo uvrstil vratarko Majo Vojnovič, krilni igralki Tamaro Mavsar in Aljo Varagić, krožno napadalko Natašo Ljepoja ter zunanje igralke Elizabeth Omoregie, Nino Zulić in Ano Gros, slednjo je v obrambi 6-0 menjala Nina Žabjek.


Slovenke so po "revolveraškem" uvodu že v tretji minuti povedle s 4:2, nato pa se jim je malce ustavilo. Vzhodne sosede so jim v nadaljevanju povsem onemogočile pot do svojega gola in jih v osmi minuti ujele (4:4), petminutni slovenski strelski post pa je prekinila Tamara Mavsar.

Črnogorec na klopi Slovenije je v svojem slogu in s pogostimi menjavami držal visok ritem igre svojih varovank, ki pa so v 14. minuti prvič na dvoboju pogledale tekmicam v hrbet (5:6). V nadaljevanju prav tako niso našle načina, da ukanijo gibljivo in agresivno obrambo Madžark, po zaostanku z dvema goloma (7:9) v 20. minuti pa je reagirala tudi slovenska klop in zahtevala minuto odmora.

Nekatere korekcije na kadrovskem in taktičnem področju sprva niso predramile njegovih varovank, ki so bile vselej korak za Madžarkami. V zadnjem delu prve polovice tekme pa je "eksplodirala" Ema Abina, igralka na levem krilu je dosegla kar tri gole in v 29. minuti izenačila na 13:13, na veliki odmor pa so se Slovenke in Madžarke odpravile z neodločenim izidom (14:14).

V drugem polčasu se je nadaljeval hud in neizprosen boj za vsak košček igrišča, povsem jasno je bilo, da bodo o zmagovalkah odločale malenkosti in navdih posameznic. V 39. minuti je domačim rokometašicam dobro kazalo, ko je Nataša Ljepoja zadela za vodstvo z 20:19, a nato se jim je povsem ustavilo.

Madžarke so znova zaigrale sijajno v vseh smereh igre, v naslednjih šestih minutah so naredile delni izid 5:0, slovenski zaostanek pa je medtem že znašal štiri gole (20:24).

V zadnjih petnajstih minutah slovenske rokometašice kljub trudu in želji niso uspele narediti kakovostnega premika v svoji igri. Njihova strelska neučinkovit se je nadaljevala vse do 48. minute, ko ga je prekinila Omoregie.

Madžarke, ki so v 49. minuti povedle s 26:21, so v zadnjem obdobju tekme prikazale zelo zrelo predstavo, čeprav so se jim Slovenke v 56. minuti po golu Ane Gros približale na dva gola zaostanka (24:26). A nato so s pravočasnimi doseženimi goli parale živce slovenskim rokometašicam in gledalcem, na koncu pa tudi osvojile Stožice in dokončno razblinile slovenske sanje o preboju v polfinale.

V slovenski izbrani vrsti je bila na današnji tekmi proti Madžarski najbolj učinkovita Ana Gros s šestimi in Nataša Ljepoja s petimi goli.

Članki iz rubrike