Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru (povzeto po EkipaSN)
ru (povzeto po EkipaSN)
3 24.01.2022 15:20:59

Slovenski zvezdnik NALIL ČISTEGA VINA! Vedel sem, da bo tako! Naslednji selektor? Najboljša možnost je ON!

profimedia.si
Deana Bombača so mnogi pogrešali na evropskem prvenstvu.

Primorec je kolegom s tiskane izdaje Ekipe SN v odkritem pogovoru razkril marsikaj zanimivega. Med drugim, zakaj ga na letošnjem Euru ni bilo. »Že po olimpijskih kvalifikacijah sem si rekel, da bom nehal. Ampak nekaj me je gnalo, vleklo, da bi še igral. Na koncu se on ni odločil zame. Če bi mi rekel: »Dean, rabim te, pridi,« bi bil na Madžarskem. Zagotovo. Je pa res, da sem tehtal, nisem bil 100-odstotno prepričan. Ampak ko bi bil tam, bi bil 100-odstoten, normalno. Ko greš, greš. Zagotovo je on dodal svoje, da je bilo, kot je bilo. Če bi bilo vse normalno, če bi se igral rokomet, ki bi se moral igrati, nihče izmed nas ne bi imel težav priti. Mislim, da bi bil še marsikdo tam,« je za Ekipo SN povedal Bombač, ki je glede na vse okoliščine kar slutil, da se bo prvenstvo na Madžarskem končalo z razočaranjem. »Ne da sem slutil, vedel sem, da bo tako. Stvar od Švedske 2020 naprej ni šla v pravo smer. Šlo je samo navzdol. Začeli smo si izmišljevati neke pomladitve. Ne vem, kdo, selektor ali ljudje na zvezi, ampak začele so se dogajati čudne stvari. In vidimo, kakšen rezultat je na koncu to prineslo,« je bil oster Primorec.

Na kaj konkretno je mislil, kaj je šlo v njegovih očeh narobe? »Ko smo bili četrti na Švedskem, smo igrali dober rokomet. Okej, nekatere stvari so se poklopile, ampak želja ni bila nikoli vprašljiva, prav tako ne pripadnost. Vsi smo si želeli. Niti ni bilo dosti časa, da bi se karkoli izmišljalo. Pustilo se nam je, da igramo rokomet, kot ga znamo. Z naslednjimi akcijami pa se je začelo vse mešati, menjavati. Že na olimpijskih kvalifikacijah se je vse porušilo. Očitno tega nekateri niso videli. Zdaj na Madžarskem se je več kot porušilo,« je nadaljeval zvezdnik Szegeda in še bolj odkrito pokazal na glavne krivce za neuspeh: »Če sem iskren, je moje mnenje tako, da se vedno začne pri vrhu. Na zvezi so sprejeli napačno odločitev, ker niso hitreje reagirali. Ampak lahko je biti pameten takrat, ko se vse že poruši, in s prstom pokazati na nekoga. Vranješ je delal tako, kot je mislil, da je prav, in stal za tem. Stal je za svojim rokometom, ki nam niti najmanj ne ustreza. On se je pač držal svoje filozofije in njemu je na koncu še najmanj za zameriti. Odgovorni so tisti, ki so mu to dovolili.«

Zdaj je najbolj aktualno vprašanje, kdo bi bil najprimernejši za naslednjega selektorja Slovenije. »Mislim, da je najboljša možnost Uroš Zorman. Čeprav to nerad izpostavljam. Vem, da se dosti omenja tudi Branko (Tamše), ki ga zelo spoštujem in vem, da dela dobro. Sicer nikoli ni bil moj trener, ampak to vidimo vsi. Za moje pojme je vseeno Uroš Zorman pravi izbor. Zakaj? Ker je dal največ skozi kot igralec. Zelo dobro pozna rokomet, ki bi tudi nam zelo odgovarjal. Ta španski slog, saj smo vsi v klubih pri trenerjih, ki ga gojijo. Dejstvo je tudi, da v Trebnjem dela zelo dobro s tem, kar ima na razpolago. Fantje igrajo dober rokomet. Jaz bi mu dal priložnost, verjamem pa, da bi se z njegovim prihodom vrnili tudi ostali fantje. Sam ga izredno spoštujem, mislim, da ostali prav tako. Zato mislim, da bi bil pametna rešitev. Je pa spet lahko biti zdaj pameten; lahko pride Uroš in gre vse narobe. Zagotovila ni. Bi pa sigurno poskusil z njim, če bi bil na Franjevem (Bobinčevem) mestu,« je še povedal Dean Bombač.

Celoten pogovor z njim pa si preberite v današnji tiskani izdaji Ekipe SN.

Značke: dean-bombač, rzs

Članki iz rubrike