pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 29.12.2021 21:08:41

Slovenija v Celju ZLAHKA opravila s Hrvaško

alesfevzer.com
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji pripravljalni tekmi v Celju premagala Hrvaško s 33:26 (17:15).

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 750, sodnika: Palačković in Backović (oba Slovenija).
* Slovenija: Baznik 2, Panjtar, Skube, Blagotinšek, Henigman, Marguč 7 (3), Janc 7, Levc, Dolenec 4 (2), Poteko 3, Kodrin 2, Sokolič 1, Ovniček, Makuc 2, Grošelj 1, Mačkovšek 3, Kljun, Suholežnik 1.
* Hrvaška: Šunjić, Pilipović, Mihić 2, Gadža 1, Maraš, Čupić 3 (2), Šebetić 5, Cindrić 5, Matanović 1, Mandić 2, Grahovac 2, Lučin, Jaganjac 1, Šušnja 2, Šišić 2, Glavaš, Klarica.
* Sedemmetrovke: Slovenija 9 (7), Hrvaška 4 (3).
* Izključitve: Slovenija 6, Hrvaška 12 minut.
* Rdeči karton: /.

Slovenska reprezentanca je v mestu grofov igrala prvo prijateljsko tekmo v sklopu priprav za nastop na evropskem prvenstvu med 13. in 30. januarjem prihodnje leto na Madžarskem in Slovaškem. Do odhoda v Debrecen, kjer se bo v skupinskem delu pomerila z Dansko, Severno Makedonijo in Črno goro, jo čakata še dve pripravljalni tekmi z Italijo. Prva bo 5. januarja v Trbovljah, druga pa dva dni kasneje v Kopru.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ na današnjem obračunu ni mogel računati na srednjega zunanjega Miho Zarabca in vratarja Urbana Lesjaka in Urha Kastelica, ki se bodo zaradi klubskih obveznosti v Nemčiji reprezentančnim pripravam pridružili 2. januarja.

Slovenci so v v prvem polčasu igrali po sistemu toplo-hladno. Začeli so sijajno in si po trinajstih minutah priigrali tri gole prednosti, a so Hrvati potrebovali le dve minuti, da so tekmo postavili v začetno izhodišče (9:9).

Do konca polčasa se je odvijal izenačen boj, v sklepnih minutah pa so bili bolj preudarni Slovenci, ki so se - po golu vratarja Jožeta Baznika prek celega igrišča - v slačilnico odpravili z dvema goloma prednosti (17:15).

Vranješevi izbranci so v uvodnih treh minutah drugega polčasa naredili delni izid 3:0 in povedli z 20:15. V nadaljevanju so bili v njihovi igri vzponi in padci. V 48. minuti je njihova prednost znašala le zadetek (23:22), v končnici tekme pa so dvignili raven svoje igre v obrambi, izpeljali nekaj bliskovitih nasprotnih napadov in na kolena položili svoje tradicionalne mednarodne tekmece.

Na današnji tekmi v dvorani Zlatorog sta bila v slovenski reprezentanci najbolj učinkovita Blaž Janc in Gašper Marguč, ki sta dosegla po sedem golov, medtem ko je Jure Dolenec prispeval štiri.

Značke: slovenija, hrvaška

Članki iz rubrike