princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

ljubosumje Dobra karma

Se prepoznate kot ljubosumne ... in kako s tem ...

rastlinska hrana Njena.si

Z rastlinsko prehrano do ravnovesja v črevesju

sta
sta
0 04.05.2021 10:40:09

V NESTRPNEM PRIČAKOVANJU! Slovenci bodo dobili tekmece, a jasno je, da se ne morejo pomeriti S TEMI EKIPAMI

alesfevzer.com
Slovenski rokometaši so se na prejšnjem evropskem prvenstvu uvrstili v polfinale, pred žrebom skupin za prvenstvo v soseščini pa nestrpno pričakujejo tekmece.

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo četrtkov žreb skupin za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022, ki se bo v Budimpešti začel ob 17. uri, pričakala v prvem bobnu. V njem so poleg Slovenije še Španija, Hrvaška, Norveška, Nemčija in Portugalska.

Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila, da bo Slovenija v prvem delu EP, ki bo med 13. in 30. januarjem prihodnje leto v Budimpešti, Debrecenu in Szegedu na Madžarskem ter Bratislavi in Košicah na Slovaškem, igrala v skupini A v Debrecenu.

To pomeni, da se poleg vseh izbranih vrst iz prvega jakostnega bobna v prvem delu tekmovanja ne more pomeriti z Madžarsko, Slovaško in Češko. Njene možne tekmice iz drugega bobna so Švedska, Rusija, Danska, Srbija in Avstrija, iz tretjega Belorusija, Islandija, Francija in Severna Makedonija, iz četrtega pa Nizozemska, Črna gora, Ukrajina, Poljska, BiH in Litva.

EP na Madžarskem in Slovaškem bo 15. po vrsti, na njem pa bo tako kot lani na Švedskem, Norveškem in v Avstriji nastopilo 24 reprezentanc. Te bodo v prvem delu razvrščene v šest skupin s po štirimi ekipami. V drugi del tekmovanja v Budimpešti in Bratislavi se bosta uvrstili najboljši reprezentanci vsake izmed skupin prvega dela.

Slovenija bo v primeru napredovanja ostala na Madžarskem, kjer se bodo najboljšima dvema iz skupine A pridružile še najuspešnejše reprezentance iz skupin B in C. V madžarski prestolnici bodo potekali tudi kasnejši boji za najvišja mesta. Najboljši izbrani vrsti obeh skupin drugega dela se bosta uvrstili v polfinale, tretjeuvrščeni pa čaka boj za končno peto mesto.

Slovenija je doslej 12-krat nastopila na EP. Najboljša je bila na domačem prvenstvu 2004, ko je osvojila srebrno kolajno. Na lanskem EP na Švedskem, Norveškem in v Avstriji je bila četrta, na Hrvaškem 2000 je zasedla peto, v Srbiji 2012 šesto, v Švici 2006 in na Hrvaškem 2018 osmo, na Portugalskem 1994 in Norveškem 2008 deseto, v Španiji 1996 in Avstriji 2010 enajsto, na Švedskem 2002 dvanajsto, najslabši dosežek pa je iztržila na Poljskem 2016, kjer je zasedla 14. mesto.

1. boben
Slovenija
Španija
Hrvaška
Norveška
Nemčija
Portugalska

2. boben
Švedska


Madžarska
Rusija
Danska
Srbija
Avstrija

3. boben
Slovaška
Belorusija
Islandija
Češka
Francija
Severna Makedonija

4. boben
Nizozemska
Črna gora
Ukrajina
Poljska
BiH
Litva

Značke: rokomet, ep, žreb

Članki iz rubrike