požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
1 21.04.2021 23:30:32

Slovenske rokometašice brez težav do sedmega nastopa na SP

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je uvrstila na letošnje svetovno prvenstvo med 2. in 19. decembrom v Španiji. Po sobotni zmagi na prvi kvalifikacijski tekmi v Ljubljani s 24:14 se je na današnji povratni tekmi v Hafnarfjordurju z Islandijo razšla z neodločenim izidom 21:21 (9:8).

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so levji delež na poti do zaključnega turnirja na Pirenejskem polotoku opravile že pred petimi dnevi, ko so v kultni dvorani na Kodeljevem tekmice iz dežele gejzirjev premagale z desetimi goli razlike. Na današnji povratni tekmi Islandk niso še drugič spravile na kolena, kljub temu pa so si zasluženo izborile sedmi nastop na svetovnih prvenstvih po Nemčiji 1997 in 2017 ter Italiji 2001, Hrvaški 2003, Rusiji 2005 in Japonski 2019.


Na SP so so poleg Španije, Nizozemske, Norveške, Francije, Danske in Hrvaške prek kvalifikacij prebile tudi Črna gora, Nemčija, Avstrija, Rusija, Češka, Romunija, Srbija in Švedska.

Svetovno prvenstvo bo med 2. in 19. decembrom v Barceloni, Granollersu, Tarragoni, Lleidi, Castellonu de la Plani in Badaloni.

Članki iz rubrike