Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
1 03.02.2021 23:04:07

Ljubomir Vranješ v prihodnje bolj vpet v delo v Sloveniji

Martin Metelko
Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je po svetovnem prvenstvu v Egiptu, kjer moška reprezentanca ni izpolnila svojih tekmovalnih ciljev, izrazilo podporo elitni izbrani vrsti in selektorju Ljubomirju Vranješu, ki bo v prihodnje tudi veliko bolj vpet v delo v Sloveniji.

"Na današnji seji predsedstva je potekala izjemno kakovostna razprava, še nikoli doslej bržkone nismo bili deležni tako podrobne in strokovne analize nastopa naše reprezentance na velikih tekmovanjih. V Egiptu smo zaostali za našimi tekmovalnimi cilji, a skupna ugotovitev je, da imamo na številnih področjih prostora za izboljšave," je na današnji spletni novinarski konferenci uvodoma dejal predsednik RZS Franjo Bobinac.

"Vesel sem, da bo Vranješ v prihodnje veliko bolj vpet v delo v Sloveniji ter intenzivno sodeloval s klubi in našimi strokovnjaki, kar je bilo v minulem letu zaradi njegovega dela na klubskem področju v Kristianstadu in predvsem pandemije novega koronavirusa skorajda onemogočeno. Zdajšnji reprezentančni rod ima skupaj s selektorjem vso podporo predsedstva RZS, v izjemno zahtevnem letu se veselimo novih reprezentančnih akcij," je dodal Bobinac.

Slovenija bo prvo akcijo imela že v mesecu marcu. Najprej jo čaka kvalifikacijska tekma s Poljsko za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022, med 12. in 14. marcem pa bo na sporedu še bolj pomemben kvalifikacijski turnir za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. V Berlinu se bo pomerila z Nemčijo, Švedsko in Alžirijo, v primeru prvega ali drugega mesta pa se bo četrtič prebila na olimpijske igre po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016.

"Slovenski rokometaši so v preteklosti boljše izide dosegali, ko niso bili v vlogi favoritov. Predsedstvo RZS zavoljo tega v Berlinu ne bo izvajalo nobenega tekmovalnega pritiska na igralce, čeravno si vsi želimo nastopa v Tokiu," je še dodal prvi mož zveze.



Švedski strokovnjak na slovenski klopi je po končanem svetovnem prvenstvu naredil podrobno analizo nastopov svojih varovancev v Egiptu. Vranješ je predvsem obžaloval, da po lanskem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, kjer so osvojili četrto mesto, niso odigrali nobene tekme ali opravili skupnega treninga. Prvo skupno akcijo so imeli v prvi polovici januarja, ko sta bili na sporedu kvalifikacijski tekmi z Nizozemci za EP 2022, po prepričljivi zmagi v deželi tulipanov s 34:23 so na povratni tekmi v Celju igrali neodločeno 27:27.

"V zadnjem letu smo opravili le 14 skupnih treningov. Številni moji varovanci na reprezentančni zbor niso prišli optimalno pripravljeni, od igralcev v tujini sta le Miha Zarabec in Rok Ovniček imela kontinuiteto nastopov, drugi pa ne zavoljo ostre konkurence v svojih klubih ali pa okužb z novim koronavirusom," je uvodoma dejal Vranješ.

Po njegovem mnenju je bila slovenska igra v obrambi na dokaj visoki ravni, predvsem po porazu z Rusijo. Največje vrzeli so bile v napadu, predvsem problematična je bila leva stran, odločno premalo je bilo nasprotnih (pol)protinapadov, slovenski rokometaši so slabo izkoristili svoje prednosti v hitrosti in kreativnosti.

Vranješ je še dodal, da bo bržkone že prihodnji teden prišel v Slovenijo ter si ogledal pet tekem državnega prvenstva in opravil številne pogovore s svojimi kolegi. Glede olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Berlinu pa je dodal, da zaradi dokaj bližnjega sporeda tekmovanja in pomanjkanja časa ne bo posegel po bistvenih kadrovskih spremembah bodisi na igralskem bodisi v strokovnem kadru.

Članki iz rubrike