stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ue
ue
0 24.01.2021 21:28:55

KAKO BOLI! Slovenci zaostali za pričakovanji, domov še pred izločilnimi boji!

Profimedia
Slovenski rokometaši brez presežka zapuščajo Egipt.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je pred odhodom na letošnje svetovno prvenstvo v Egiptu napovedovala preboj v četrtfinale, po neodločenem izidu na zadnji tekmi drugega dela proti Egiptu pa je ostala brez njega. Njena končna uvrstitev slovenskih rokometašev bo znana po ponedeljkovih tekmah zadnjega kroga v skupinah 3 in 4.

Slovenske rokometaše so pred odhodom v deželo faraonov nekateri strokovnjaki uvrščali v najožji krog favoritov za kolajne in postavljali ob bok Franciji, Španiji, Danski, Norveški in Hrvaški, predvsem zaradi četrtega mesta na lanskem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ je imel v primerjavi z lanskim turnirjem na voljo tudi širši in kakovostnejši igralski kader, povratniki Dragan Gajić, Urban Lesjak, Staš Skube in Matic Suholežnik ter Matej Gaber, slednji je na lanskem turnirju manjkal zaradi poškodbe, pa niso prinesli rezultatskega napredka.

Slovenija je v egiptovskem mehurčku prikazala toplo-hladne predstave. Po prepričljivi zmagi nad Južno Korejo z 51:29 je sledil poraz z Rusijo s 25:31, na tretji tekmi skupinskega dela v Aleksandriji pa je premagala Belorusijo z 29:25. Po selitvi v Kairo je v drugem delu tekmovanja najprej premagala Severno Makedonijo z 31:21, na petkovem obračunu je s Švedsko igrala neodločeno 28:28. Na današnji zadnji tekmi proti Egiptu je zanjo štela le zmaga, po neodločenem izidu 25:25 pa končala svoje nastope na turnirju.



Pred zadnjo tekmo z Egiptom je imela tudi obilo smole, kar osem igralcev je imelo hude želodčne težave. Gajić, Skube in Blaž Blagotinšek zavoljo tega sploh niso bili sposobni za igro, ob tem je kapetan Jure Dolenec nastopil poškodovan. V prvem in v začetku drugega polčasa je nadzorovala Egipčane, a nato naredila osnovnošolske napake in na lahek način zapravila pet golov prednosti ter ostala brez zmage, ki ji je zagotavljala obstoj na turnirju.

Iz skupine 4 sta se v četrtfinale prebila Švedska in Egipt. Prvouvrščena Švedska se bo pomerila z drugouvrščeno izbrano vrsto iz skupine 2 (Argentina, Hrvaška ali Katar), Egipt pa v sredo, 27. januarja, čaka obračun z Dansko.

Slovenija je na svojem devetem svetovnem prvenstvu močno zaostala za svojimi cilji, njena končna uvrstitev v Egiptu pa bo znana v ponedeljek. Najboljša je bila v Franciji 2017, kjer je osvojila tretje mesto. V Španiji 2013 je bila četrta, v Katarju 2015 osma, v Nemčiji 2007 deseta, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na svojem premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa je osvojila 18. mesto.

Slovenski rokometaši bodo novo priložnost za dokazovanje imeli že marca v Berlinu, kjer si bodo v konkurenci Nemcev, Švedov in Alžircev skušali izboriti četrti nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016. V deželo vzhajajočega sonca se bodo uvrstili v primeru prvega ali drugega mesta.

Članki iz rubrike