reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.01.2021 07:37:35

ZA BITI ALI NE BITI! Slovenske ROKOMETAŠE danes čaka pravi PEKEL! Tu so vse podrobnosti ...

Reuters
Pred slovenskimi rokometaši je danes odločilna tekma za preboj v četrtfinale na letošnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu. Ob 18. uri se bodo pomerili z gostitelji tekmovanja, le zmaga pa jim prinaša preboj med osem najboljših. V nasprotnem primeru bodo svoje nastope na turnirju na severu Afrike končali.

Izbranci 47-letnega švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa se zavedajo, da je pred njimi tekma, ki jim ne dopušča nobenega preračunavanja, turnirski giljotini pa se lahko izognejo le v primeru zmage.

V podobnem položaju in pod hudim pritiskom bodo tudi domači rokometaši, ki so v dozdajšnjem delu tesno izgubili proti Švedom ter brez težav premagali svoje tekmece iz Čila, Severne Makedonije, Rusije in Belorusije.



Pred nedeljskim zadnjim krogom imata najboljši izhodiščni položaj Švedska in Egipt, ki imata točko prednosti pred Slovenijo in Rusijo, Belorusija in Severna Makedonija pa nimata več nobenih možnosti za preboj v četrtfinale.

Slovenija in Egipt sta doslej odigrala dve medsebojni tekmi na svetovnih prvenstvih. V Španiji 2013 je Slovenija v osmini finala slavila z 31:26, na Portugalskem 2003 pa v skupinskem delu izgubila s 26:27.

Značke: rokomet, sp, egipt

Članki iz rubrike