900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
2 23.01.2021 20:15:15

KAJ, JE IGRAL MESSI?!? Hrvaška ŠOKIRALA, kockasti zdaj v HUDIH TEŽAVAH, saj...

Reuters
Rokometaši Španije in Madžarske so se že uvrstili v četrtfinale svetovnega prvenstva v Egiptu. Danes je ekipa z Iberskega polotoka, svetovni prvaki iz let 2005 in 2013, v skupini 1 po pričakovanjih premagala Urugvaj visoko, z 38:23 (24:12). Pot v četrtfinale pa so Špancem nato potrdili Madžari, ki so s 30:26 premagali Poljake.

Madžari so na štirih tekmah zbrali štiri zmage, evropski prvaki Španci pa tri zmage in poraz in imajo pred zadnjim krogom že tri točke prednosti pred Poljaki. Zvečer bosta igrali še Nemčija in Brazilija.

V skupini 2 je Katar dobil arabski dvoboj z Bahrajnom z 28:23 (13:14). Sledil pa je presenetljiv poraz Hrvaške proti Argentini z 19:23 (12:12).



Naši južni sosedje zdaj potrebujejo presenečenje. Argentina bo v zadnjem krogu igrala z zadnjeuvrščenim Bahrajnom in bržkone obdržala točko prednosti, Hrvate pa v zadnjem krogu čaka obračun z branilci naslova Danci.

A tudi zmaga bo verjetno premalo, saj nameravajo doslej nepremagani Danci danes ugnati še Japonce in se predčasno uvrstiti med najboljšo osmerico, Hrvaška pa bo nato v zadnjem krogu odvisna tudi od Bahrajna.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike