Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
7 23.01.2021 13:40:15

Selektor, KAJ SE DOGAJA?! Vranješ TAVA V TEMI: Iščem razloge, a jih NE NAJDEM! Zakaj smo ...

Reuters
Pred slovenskimi rokometaši je odločilna tekma za preboj v četrtfinale na letošnjem svetovnem prvenstvu. V nedeljo se bodo ob 18. uri pomerili z Egipčani, le zmaga pa jim prinaša preboj med osem najboljših. V nasprotnem primeru bodo končali svoje nastope na letošnjem turnirju na severu Afrike.

Izbranci 47-letnega švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa se zavedajo, da je pred njimi tekma, ki jim ne dopušča nobenega preračunavanja, "turnirski giljotini" pa se lahko izognejo le v primeru zmage. V podobnem položaju in pod hudim pritiskom bodo tudi domači rokometaši, ki so v dosedanjem delu tesno izgubili proti Švedom ter brez težav premagali svoje tekmece iz Čila, Severne Makedonije, Rusije in Belorusije.

"Egipt premore kakovostne igralce in vratarja, dobro igra v obrambi. Gre za kompletno ekipo, ki zahteva podrobno analizo. V nedeljo se ne bomo osredotočili zgolj na sijajne posameznike domače ekipe, temveč na celotno ekipo, ki zna igrati, kar je dokazala v dosedanjem delu turnirja. A tudi Slovenija je odlična zasedba. Pred nami je izjemno težka preizkušnja, obe ekipi bosta pod hudim pritiskom; veselim se te tekme," je na začetku spletne novinarske konference povedal Vranješ.

"Moji varovanci na letošnjem turnirju še niso pokazali vsega. Na tem turnirju veliko nihajo, pravega razloga za to pa ne poznam. Z njimi sem opravil številne pogovore in iskal razloge za slabe uvode v tekme, a jih nisem našel. Na nedeljski tekmi si slabega začetka ne smemo privoščiti, od prvega sodnikovega žvižga mora biti naša igra na visoki ravni. O tekmecih imamo veliko podatkov in upam, da jih bomo na jutrišnji tekmi izrabili v svojo korist " je dodal Šved.

"Na tej tekmi bosta obe ekipi pod velikim pritiskom. Pred nami je izjemno zahtevna tekma po psihološki in telesni plati, na njej lahko pričakujemo tudi sojenje, ki bo naklonjeno gostiteljem. Vse to nas ne sme iztiriti, razmišljati moramo le o sebi in svoji igri. Vzdušje v ekipi je odlično in srčno upam, da bomo na tej tekmi pokazali svoj maksimum ter dokazali, da smo iz pravega testa," je pred nedeljsko tekmo dejal vratar Klemen Ferlin.

Slovenija je v dosedanjem delu turnirja prikazala toplo-hladne predstave. Po prepričljivi zmagi nad Južno Korejo z 51:29 je sledila ruska zaušnica in poraz s 25:31, na tretji tekmi skupinskega dela v Aleksandriji pa je po poraznem prvem polčasu v drugem nadoknadila šest golov zaostanka in slavila z 29:25.

Po selitvi v Kairo je v drugem delu tekmovanja najprej premagala Severno Makedonijo z 31:21, na petkovem obračunu pa je s Švedsko igrala neodločeno 28:28.

Pred nedeljskim zadnjim krogom sta v najboljšem izhodiščnem položaju Švedska in Egipt, ki imata točko prednosti pred Slovenijo in Rusijo, Belorusija in Severna Makedonija pa nimata več nobenih možnosti za preboj v četrtfinale.

Slovenija in Egipt sta doslej na svetovnih prvenstvih odigrala dve medsebojni tekmi. V Španiji 2013 je Slovenija v osmini finala slavila z 31:26, na Portugalskem 2003 pa v skupinskem delu izgubila s 26:27.

slovenija rokomet
Reuters

Značke: rokomet, sp, egipt

Članki iz rubrike