Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
1 14.01.2021 14:03:06

ODMEVA!!! Vujović PIHA NA DUŠO Slovencem – pariškega brona ne more pozabiti, v Egiptu pa NAPOVEDUJE ...

Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance v odmevnem intervjuju za bosanski medij.

Veselin Vujović zna poskrbeti, da se okoli njega dviga prah. Tako je bilo tudi v času, ko je vodil najboljše slovenske rokometaše, nedavno pa je prevzel Borac iz Banjaluke. V pogovoru za časnik Avaz se seveda ni mogel izogniti slovenskemu rokometu.

S svojimi novimi varovanci želi predvsem evropsko zgodbo, že v tej sezoni bi rad naredil korak naprej. "Da bi denimo izločili Gorenje iz Velenja v evropskem pokalu, kar ni nemogoče."



Nekdanji odlični rokometaš, ki je bil z Metaloplastiko sedemkrat prvak Jugoslavije, dvakrat je stopil tudi na evropski vrh, pozneje pa je lovorike osvajal v dresu Barcelone, po igralski gradi trenersko kariero. Trije naslovi z Vardarjem, dva z Zagrebom in bron z reprezentanco Slovenije na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti v Franciji – tako je videti njegova vitrina. "Najljubši mi je bron s Slovenijo. To bi izpostavil. Želja za naprej pa je popeljati klub na zaključni turnir lige prvakov. Ali mi bo to enkrat uspelo ali ne, bomo videli. Do konca trenerske kariere se bom trudil v tej smeri."

Ko so ga vprašali, kaj pričakuje na svetovnem prvenstvu, ki se je začelo včeraj, je 59-letni Črnogorec v ospredje postavil tudi Slovenijo. "Največji favoritinji za osvojitev ene od kolajn sta Hrvaška in Norveška. Odlično reprezentanco pa imajo tudi Slovenci, ki lahko pripravijo presenečenje. Zaradi zgodovine in kvalitete vedno v ospredje postavljamo Francoze in Dance, a oboji že na nekaj zadnjih tekmovanjih vidno padajo. Igralske kadre, priprave in tudi formo diktira koronavirus. Celo na prizorišču se lahko zgodi, da bodo nekateri igralci pozitivni ..."

Članki iz rubrike