reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
1 12.01.2021 08:27:39

Slovenija na svetovno prvenstvo potuje BREZ TEGA IGRALCA, selektor Vranješ ga je PUSTIL DOMA!

Martin Metelko
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v torek zjutraj odpotovala v Egipt, kjer bo med 13. in 31. januarjem svetovno prvenstvo.

Selektor Ljubomir Vranješ je na sever Afrike odpeljal 19 rokometašev, od tistih, ki so opravili priprave, je doma ostal Tadej Mazej, 22-letni levokrilni igralec. Ekipi pa se je pridružil tudi vratar Urh Kastelic.

Kot so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije, so ob Kastelicu v Egipt odšli še vratarja Klemen Ferlin in Miljan Vujović, krilni igralci Darko Cingesar, Tilen Kodrin, Blaž Janc in Dragan Gajić, zunanji igralci Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Staš Skube, Rok Ovniček, Domen Makuc, Miha Zarabec, Jure Dolenec in Nejc Cehte ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Matic Suholežnik. Na vsaki tekmi bo lahko nastopilo 16 igralcev.

Prvi preizkus Vranješeve izbrance čaka v četrtek ob 18. uri po slovenskem času, ko se bodo pomerili z Južno Korejo. Z vmesnima dnevoma premora bodo nato zaigrali še proti Rusiji in Belorusiji. Najboljše tri reprezentance skupine bodo napredovale v drugi del tekmovanja, kjer se bodo za najvišji mesti in s tem napredovanje v četrtfinale, borile s trojico sosednje skupine G (Švedska, Egipt, Češka in Čile).


"Zadovoljen sem s preteklimi desetimi dnevi v Laškem. Seveda je še nekaj stvari, ki jih moramo do tekem v Egiptu popraviti. Najbolj pomembno je, da smo vsi ostali zdravi. Sedaj se z veliko željo odpravljamo na svetovno prvenstvo. Tam pričakujem, da bomo v danem trenutku tekme odigrali po najboljših močeh in da na vsaki tekmi pokažemo izjemno željo. Imamo dobre posameznike, a odlični moramo biti kot ekipa," je dejal Vranješ.

Slovenija je doslej osemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila pred štirimi leti v Franciji, kjer je osvojila tretje mesto. V Španiji 2013 je bila četrta, v Katarju 2015 osma, v Nemčiji 2007 deseta, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na svojem premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa je zasedla 18. mesto.

"V Egipt moramo oditi z vizijo, da vsako tekmo odigramo po najboljših močeh. Treba je stopati stopničko za stopničko in mislim, da nam to lahko prinese dober rezultat," je povedal Dragan Gajić.

Slovenija je med ekipami, ki jih poznavalci vidijo kot favorite za visoka mesta, postavljajo jo v družbo Francozov, Špancev, branilcev naslova naslova Dancev, Norvežanov, Nemcev, Hrvatov, Egipčanov ...

Članki iz rubrike