profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

jz
jz
0 09.01.2021 14:38:08

GANLJIVA IZPOVED slovenske teniške igralke: Bala sem se, da bo moj oče UMRL! Še vedno je v bolnišnici ...

Reuters
Ganljiva izpoved Dalile Jakupović.

Na Jesenicah rojena teniška igralka, ki je trenutno na 243. mestu na lestvici WTA med posameznicami (93. med dvojicami), je imela res slabo leto 2020."Pretekla sezona je bila zame res nesrečna, stresna in zelo, zelo slaba. Po tistem v Avstraliji, ko me je na igrišču začelo dušiti, sem se nekako vrnila, potem pa je prišla korona in vsega je bilo konec. Po odprtju sem začela igrati, odigrala nekaj manjših turnirjev, ravno pred Roland Garrosom pa sem si poškodovala ramo. Poskušala sem igrati, a ni šlo, tako sem sezono predčasno končala. Pozdravila sem poškodbo, se spočila in se začela pripravljati na leto 2021," se je na preteklo leto ozrla Dalila.

"Z družino sem odšla v Zagreb, naredila slab mesec telesnih priprav doma, potem pa smo se v hrvaški prestolnici okužili s korono. Imela sem pet dni visoke vročine, okoli 40 ºC, bolela me je glava, nisem imela moči, ampak drugače nič posebnega. Imela sem tudi normalen voh in okus. Je pa za korono hudo zbolel moj oče Senad, ki je bil seveda vsa leta moje kariere z mano, bil moj trener. Od skrbi, ker je bilo res resno, bali smo se, da ne bo preživel, štiri tedne nisem trenirala. Po tem, ko se je stanje izboljšalo, sem se odločila, da grem na kvalifikacije za odprto prvenstvo Avstralije v Dubaj. Imela sem manj kot tri tedne priprav in zdaj pa sem tu, v Emiratih. Nisem ravno stoodstotno pripravljena, vendar bom seveda dala vse od sebe, potem pa bomo videli, kako bo."

Dalilo je očetovo hudo bolezensko stanje precej vrglo s tira. "Zdaj okreva že mesec in pol, pa še ni povsem v redu. Najprej je res hudo zbolel, bilo je celo kritično, potem se je pojavil še pnevmotoraks (zrak v poprsnični votlini, ki se kaže z bolečinami v prsnem košu, občutkom dušenja ..., op. p.). Zdaj je v Švici. Stanje je boljše, vendar še ni zdrav in je še vedno v bolnišnici. Odšel je domov, ampak se je moral na bolnišnično zdravljenje vrniti. Ni še v redu."

Članki iz rubrike