ljudje duše Dobra karma

Z ljudmi, ki si jih želite v svojem življenju, ...

valentina4 Svet24.si

Valentina Novak Smej razmišlja o knjigah, ...

sarec pocivalsek bobo 2 Reporter.si

Počivalšek in Šarec sta se udarila na ...

janko jenko Svet24.si

Kdo je poslovnež, ki je priskrbel podjetje in ...

brigita-skela-savič Necenzurirano

Vlada, ljudje ti ne zaupajo! #kolumna

peter poles - radej Odkrito.si

Nika Veger razmišlja, da bi Petru Polesu ...

alma na granici Njena.si

Alma (Šverc komerc) v resnici seksi in žensteva

jz
jz
0 09.01.2021 14:38:08

GANLJIVA IZPOVED slovenske teniške igralke: Bala sem se, da bo moj oče UMRL! Še vedno je v bolnišnici ...

Reuters
Ganljiva izpoved Dalile Jakupović.

Na Jesenicah rojena teniška igralka, ki je trenutno na 243. mestu na lestvici WTA med posameznicami (93. med dvojicami), je imela res slabo leto 2020."Pretekla sezona je bila zame res nesrečna, stresna in zelo, zelo slaba. Po tistem v Avstraliji, ko me je na igrišču začelo dušiti, sem se nekako vrnila, potem pa je prišla korona in vsega je bilo konec. Po odprtju sem začela igrati, odigrala nekaj manjših turnirjev, ravno pred Roland Garrosom pa sem si poškodovala ramo. Poskušala sem igrati, a ni šlo, tako sem sezono predčasno končala. Pozdravila sem poškodbo, se spočila in se začela pripravljati na leto 2021," se je na preteklo leto ozrla Dalila.

"Z družino sem odšla v Zagreb, naredila slab mesec telesnih priprav doma, potem pa smo se v hrvaški prestolnici okužili s korono. Imela sem pet dni visoke vročine, okoli 40 ºC, bolela me je glava, nisem imela moči, ampak drugače nič posebnega. Imela sem tudi normalen voh in okus. Je pa za korono hudo zbolel moj oče Senad, ki je bil seveda vsa leta moje kariere z mano, bil moj trener. Od skrbi, ker je bilo res resno, bali smo se, da ne bo preživel, štiri tedne nisem trenirala. Po tem, ko se je stanje izboljšalo, sem se odločila, da grem na kvalifikacije za odprto prvenstvo Avstralije v Dubaj. Imela sem manj kot tri tedne priprav in zdaj pa sem tu, v Emiratih. Nisem ravno stoodstotno pripravljena, vendar bom seveda dala vse od sebe, potem pa bomo videli, kako bo."

Dalilo je očetovo hudo bolezensko stanje precej vrglo s tira. "Zdaj okreva že mesec in pol, pa še ni povsem v redu. Najprej je res hudo zbolel, bilo je celo kritično, potem se je pojavil še pnevmotoraks (zrak v poprsnični votlini, ki se kaže z bolečinami v prsnem košu, občutkom dušenja ..., op. p.). Zdaj je v Švici. Stanje je boljše, vendar še ni zdrav in je še vedno v bolnišnici. Odšel je domov, ampak se je moral na bolnišnično zdravljenje vrniti. Ni še v redu."

Članki iz rubrike