rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ru
ru
3 08.01.2021 09:27:11

V SRCE in brez zadržkov o UKREPIH! Bombač primerjal Slovenijo in Madžarsko, to vas bo OSUPNILO!

m24.si
Pravijo, da je na Madžarskem diktatura, a stanje tam je v primerjavi s Slovenijo super, pravi Dean Bombač.

Kolegi s tiskane izdaje časopisa Ekipa SN so se pogovarjali z enim najboljših rokometašev v Sloveniji Deanom Bombačem. Izvrstni organizator igre z optimizmom zre proti bližajočemu se svetovnemu prvenstvu v Egiptu, na katerem bo Slovenija lovila vrhunski rezultat, ko beseda nanese na stanje v njegovi domovini, pa ga dobra volja mine. Nekaterih ukrepov vlade za zajezitev koronavirusa ne razume in ne podpira. »Težko je biti pameten, moram pa reči, da se mi vse to ne zdi čisto normalno; sploh kar zadeva šole in vrtce. Vemo, koliko otroci s tem izgubljajo, in zaradi tega mi je najtežje, to me najbolj moti. Vsak od nas lahko pol leta preživi brez barov, restavracij in brez nakupovanja oblačil po trgovinah. Da zapiramo otroke, pa me boli, tega ne podpiram,« je v časopisu Ekipa SN povedal Bombač.

Član madžarskega Picka iz Szegeda vidi, da so ljudje v njegovi domovini v vse večji stiski. »Zagotovo je zelo napeto, saj ljudi ne moreš kar zakleniti doma in jim vzeti svobode, ki so je vajeni. Veliko so že pretrpeli. Potem pa še vidiš, da smo pri nas s tovrstnimi ukrepi začeli prvi, pa imamo najslabšo situacijo. Nihče me ne bo prepričal, da smo zanjo krivi samo ljudje, češ da se ne držimo ukrepov oblasti – ker to preprosto ni res. Pri nas na Madžarskem vse funkcionira normalno, razen kafičev, barov, pa je stanje veliko boljše. Vrtci in šole – vse odprto. Raje ne bi nič komentiral, vidi pa se, da so ljudje nezadovoljni. Mislim, da se je treba čim prej vrniti v normalne tirnice,« se je navezal na državo, v kateri že leta biva.

Tam vlada Viktor Orban, nekakšen vzornik slovenskega premierja Janeza Janše. Ampak kot pravi Bombač, Orban vendarle vlada z mehkejšo roko, vsaj ko govorimo o teh kriznih koronačasih … »Na Madžarskem se ljudje ne počutijo tako ogrožene. Mislim, da Orban v primerjavi s slovensko vlado to krizno situacijo rešuje precej bolje. Govori se, da je na Madžarskem diktatura, ampak moram povedati, da je stanje na Madžarskem v primerjavi s Slovenijo super. Izpolnjeni so osnovni pogoji za normalna življenja družin, otroci so lahko hodili v šole in vrtce. Depresija hitro pride in to je zahrbtna bolezen. Če je človek v strahu, brez službe, še toliko prej. Grozno. Molim k bogu, da bo čim prej mimo in da vsi čim bolje pridemo skozi,« si je za Ekipo SN še zaželel Bombač.

CELOTEN POGOVOR Z DEANOM BOMBAČEM SI PREBERITE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASOPISA EKIPA SN ALI NA TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike