jerca zajc sustersic Dobra karma

Leto dni po težki ločitvi lepa voditeljica ...

1_lara komar Svet24.si

Lara Komar o lepotnih operacijah in botoksu ni ...

aleksandra pivec bobo (3) Reporter.si

Aleksandra Pivec prepričana, da se Jože P. ...

norka, danska, koronavirus Svet24.si

FOTO: Na Danskem norke »vstajajo od mrtvih,« ...

dom danice vogrinec, dso, dom starejših Necenzurirano

Kdo bo odgovarjal za tragično bilanco epidemije

Angelina Jolie Odkrito.si

Rasiste razbesnel najnovejši Angelinin film

alenka godec Njena.si

Pevka Alenka Godec žaluje

ue
ue
0 01.11.2020 09:25:19

KO NE VEŠ, KAJ BO! Zbrali se bodo, pa bodo tudi igrali?

Jurij Kodrun
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v nedeljskih poznih popoldanskih urah v Zrečah začela priprave za prvi kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022.

Pred elitno izbrano vrsto sta uvodni tekmi skupine 5, v sredo se bo v Celju pomerila s Poljsko, v nedeljo v Eskisehiru pa s Turčijo. Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ bo svoje bojevnike prvič vodil po januarskem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, kjer so osvojili četrto mesto. Zaradi pandemije novega koronavirusa od tedaj naprej niso imeli nobene tekmovalne akcije, izjema je le enodnevni zbor v drugi polovici maja v dvorani na Kodeljevem.

Vranješ je v primerjavi z januarskim zaključnim turnirjem dodobra premešal igralski kader, na njegovem seznamu je kar pet novincev - Dragan Gajić, brata Staš in Sebastian Skube ter Gregor Potočnik in Matic Suholežnik.

Slovenska izbrana vrsta bo v svojem tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah bivala v takoimenovanem "mehurčku", na pripravah pa bodo nastopili le igralci, ki bodo uspešno opravili test na novi koronavirus.


Prvo tekmovalno akcijo bo imela v četrtek v dvorani Zlatorog, kjer bo ob 19.15 gostila Poljsko, na nedeljsko tekmo v Turčijo, ki se bo pričala ob 17. uri, pa se bo s čarterskim poletom iz Maribora odpravila na dan tekme in se takoj po njej tudi vrnila v domovino.

V začetku januarja prihodnje leto jo čakata še dve kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko, konec aprila in v začetku maja pa še povratni tekmi s Poljsko in Turčijo. Na EP se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine 5.

Slovenija bo med 13. in 31. januarjem prihodnje leto nastopila na svetovnem prvenstvu v Egiptu, kjer se bo v skupinskem delu najprej pomerila z Južno Korejo, Rusijo in Belorusijo. Med 12. in 14. marcem si bo v Berlinu skušala izboriti četrti nastop na poletnih olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016, njene tekmice na morebitni poti do Tokia pa so Nemčija, Švedska in Alžirija.

Vranješ je v začetku tega tedna namesto okuženega udarnega krožnega napadalca Blaža Blagotinška na priprave povabil Igorja Žabića. Na njegovem seznamu so tudi vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic, krilni igralci Blaž Janc, Dragan Gajić, Darko Cingesar in Tilen Kodrin, zunanji igralci Jure Dolenec, Nejc Cehte, Sebastian Skube, Dean Bombač, Staš Skube, Miha Zarabec, Gregor Potočnik, Nik Henigman in Borut Mačkovšek ter krožni napadalci Kristjan Horžen, Igor Žabić in Matic Suholežnik.

Članki iz rubrike