bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 20.01.2020 18:32:32

Kaj pravi DEAN BOMBAČ? Med odštevanjem do SPOPADA s Portugalci se je oglasil tudi SLOVENSKI VIRTUOZ

Profimedia
Slovenski rokometaši so bili po nedeljskem porazu z Madžari razočarani, a časa za objokovanje in lizanje ran nimajo na voljo. Že v torek in sredo jih v Malmöju čakata izjemno pomembni tekmi s Portugalci in Norvežani, v igri niso zgolj aprilske kvalifikacije za poletne olimpijske igre v Tokiu, temveč tudi najbolj prestižne tekme v Stockholmu.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa bodo naredili vse, da si na zadnjih dveh tekmah drugega dela izborijo polfinale. Prvo zaključno žogo za Stockholm bodo v Malmö Areni imeli v torek, ko se bodo ob 16. uri pomerili s Portugalsko, drugo pa nato dan kasneje z Norvežani ob 18.15.

Pred Juretom Dolencem, Deanom Bombačem, Borutom Mačkovškem in druščino je izjemno zahtevna naloga, po dnevu premora jih čakajo na tem prvenstvu naravnost senzacionalni Portugalci, ki so v skupinskem delu v Trondheimu iz boja za odličje izločili velike Francoze, v Malmöju pa osramotili Švede in slavili z desetimi goli prednosti.

"Naša prva naloga bo, da zaustavimo napad Portugalcev. V tem segmentu igre so zares sijajni, predvsem gibanje njihovih igralcev v napadu, ob tem pa so tudi zelo kreativni, tako kot mi," je o naslednjih tekmecih uvodoma dejal švedski strokovnjak na slovenski klopi.

"Upam, da Portugalci ne bodo imeli svojega dne, tako kot so ga imeli na nedavnem dvoboju s Švedi. Torkova tekma bo v vsakem primeru zelo zahtevna. Dobro se bomo morali odzvati na njihovo igro sedem na šest, ob tem bodo tudi Portugalci izjemno motivirani, saj imajo še vedno možnosti za preboj v polfinale," je še dodal Vranješ.

Slovenska igra bo na torkovem obračunu zagotovo slonela na Deanu Bombaču. Koprski rokometni čarovnik je na nedeljski tekmi v igro vstopil šele v končnici dvoboja, na koncu pa skupaj s soigralci - po predhodnih zmagah nad Poljaki, Švedi, Švicarji in Islandci - prvič na tem turnirju igrišče zapustil sklonjenih glav.

"Pred nami je izjemno težka naloga. Oboji smo v podobnem položaju, tudi za Portugalce bo torkova medsebojna tekma za biti ali ne biti. Kakovost je na naši strani in zdaj imamo priložnost dokazati, da smo pravi," je pred izjemno pomembno tekmo med drugim dejal Bombač.



Od slovenskih rokometašev je le Igor Žabić - pred odhodom na Poljsko - igral na Portugalskem, tako da dobro pozna značaj in moč torkovih tekmecev v tretjem največjem mestu na Švedskem.

"Že v času igranja za Sporting iz Lizbone sem se lahko prepričal o kakovosti portugalskega rokometa. Na reprezentančnem prizorišču resda niso bili še na rokometni mapi, če se tako izrazim, iz leta v leto pa so napredovali, kar je vidno že na letošnjem evropskem prvenstvu," je uvodoma dejal Žabić.

"Portugalska ima v svoji igri tudi padce, a gre za zelo kakovostno reprezentanco. Na torkovi tekmi bo ključnega pomena naša igra v obrambi. Če zaustavimo tekmečev napad in njihove napake kaznujemo iz nasprotnih napadov, potem bosta dve točki, ki jih zelo potrebujemo, naši," je še dodal krožni napadalec iz Celja.

Slovenski in portugalski rokometaši so se nazadnje pomerili v kvalifikacijah za EP 2018 na Hrvaškem. v Lizboni se se razšli z neodločenim izidom 26:26, v Kopru pa so Slovenci slavili z 28:18.

V slovenskem taboru bodo z zanimanjem spremljali tudi razplete na drugih dvobojih. Torkovi pari predzadnjega kroga v skupini II v Malmöju so Slovenija - Portugalska (16.00), Norveška - Islandija (18.15) in Madžarska - Švedska (20.30), sredini pari zadnjega kroga pa Portugalska - Madžarska (16.00), Norveška - Slovenija (18.15) in Islandija - Švedska (20.30).

Po dveh tekmah v drugem delu v skupini II vodi Norveška s šestimi točkami, Slovenija in Madžarska jih imata po štiri, Portugalska in Islandija po dve, Švedska pa je brez točk.

Značke: rokomet, ep, slovenija

Članki iz rubrike