pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 20.01.2020 17:39:32

NOVAK ĐOKOVIĆ je v Avstraliji postavil NOV MEJNIK. To je zares izjemna številka ...

Reuters
Srbski zvezdnik in drugi nosilec odprtega prvenstva Avstralije je proti Nemcu Jan-Lennardu Struffu zabeležil svojo 900. posamično zmago v karieri.

S tem je postal šele šesti teniški igralec v zgodovini s tovrstnim dosežkom. Pred njim je na petem mestu te lestvice Argentinec Guillermo Vilas z 949. Na prvem mestu je Jimmy Connors, ki je v karieri dobil 1274 posamičnih obračunov, Američana pa lovi Roger Federer, ki je z današnjo zmago proti Stevu Johnsonu zabeležil 1238 zmag.

Tretji je Čeh Ivan Lendl, ki ima ob svojem imenu 1068 zmag. Med še vedno aktivnimi teniškimi igralci je na drugem mestu Rafael Nadal, sicer četrti na večni lestvici (981 zmag).


Srbski zvezdnik, sicer drugi nosilec odprtega prvenstva Avstralije, je danes po štirih nizih premagal Nemca Jan-Lennarda Struffa, po obračunu pa je spregovoril o mejniku, ki ga je dosegel.

"Sem šele na začetku," se je pošalil 32-letnik in nadaljeval: "Zelo sem ponosen na vse, kar sem napravil, po drugi strani pa moram biti hvaležen, da še vedno lahko igram na tej ravni. Nenazadnje sem tenis začel igrati v Srbiji, ki nima tradicije v svetu tenisa, zato res uživam v vsakem trenutku."

Đoković je po podatkih ATP do 900. zmage prišel na svoji na 1087. dvoboju. Na prvem turnirju za veliki slam v tej sezoni se bo v drugem krogu predvidoma v sredo pomeril z boljšim iz dvoboja med Japoncem Tatsumo Itom in Prajneshem Gunneswaranom iz Indije.

Članki iz rubrike