Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
2 18.01.2020 15:57:00

MADŽARI IMAJO ZVER, a Blaž Janc ve, kako se je lotiti! 'Tudi on je RANLJIV!'

Reuters
Na nedeljskem sosedskem obračunu v Malmöju med slovenskimi in madžarskimi rokometaši se bo bliskalo in treslo na vse strani.

Na tej tekmi bo gromozanski vložek, med drugim nastop v aprilskih kvalifikacijah za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu, a tudi polfinale na turnirju stare celine v treh državah. "Z Madžari imamo nekaj neporavnanih računov. Upam, da se jim bomo na nedeljski tekmi oddolžili za boleč kvalifikacijski poraz za lansko svetovno prvenstvo," je uvodoma dejal Blaž Janc.

Selektor slovenske izbrane vrste Ljubomir Vranješ ocenjuje, da je pričakovati trd in obrambno usmerjen dvoboj. Enako meni Janc, ki Madžarsko vidi kot izjemno kompaktno v obrambi. "Ključ do zmage bo naša dobra obramba. Upam, da bomo dosegli čim več lahkih zadetkov in igrali čim manj na njihovo postavljeno obrambo. Na tekmi je velik vložek, naredili bomo vse za našo peto zaporedno zmago," je pred nedeljsko tekmo dodal Janc.


Slovenski rokometaši zelo dobro poznajo madžarski rokomet, kar lepo število jih zastopa barve obeh najboljših klubov iz Veszprema in Szegeda. Poleg Deana Bombača, ki je na petkovi tekmi proti Islandiji navdušil z devetimi goli in desetimi podajami, so tam še Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek in Mario Šoštarič, v čakalnici je tudi Gašper Marguč. "Pri Madžarih bržkone manjka najbolj pomemben igralec Mate Lekai, navkljub temu pa so se na tem prvenstvu sijajno sestavili. Večina njihove igre sloni na Banhidiju, ki je na šestmetrski črti prava zver, in na vratarju Miklerju," je uvodoma dejal Šoštarič.

"Banhidija bomo morali neprestano utrujati, hkrati pa preprečiti njegovo navezo z zunanjimi igralci. A tudi on je ranljiv, zna se prehitro utruditi," je še dodal.

Na najboljše upa tudi Nejc Cehte, pred tekmo z Madžarsko pa je dejal: "Pred nami je znova ena težka tekma, a na tem EP ni lahkih dvobojev. Verjamem v taktično pripravo strokovnega štaba, novo konkretno obrambo naše ekipe in peto zmago v nizu."

Značke: rokomet, ep, blaž-janc

Članki iz rubrike