Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
1 16.01.2020 16:13:08

SLOVENEC grozi Hrvatom! Da je kot Bedanec iz Kekca, da je strašen, pravijo

Evropsko prvenstvo v rokometu se preveša v drugo fazo, Slovenci pa imamo poleg svoje izbrane vrste v ognju še vedno tudi selektorja Avstrije.

Ena od treh domačih reprezentanc se je pod vodstvom Aleša Pajoviča brez izgubljene točke zanesljivo uvrstila v drugi del. Avstrijci so po vrsti odpravili Češko, Ukrajino in Severno Makedonijo. Danes nadaljujejo z obračunom proti Hrvaški na Dunaju.

Pred tekmo, ki se bo ob velikem zanimanju naših južnih sosedov, ki so ravno tako stoodstotni, začela ob 18.15, so hrvaški mediji veliko pozornosti posvetili avstrijskemu selektorju Pajoviču. 'Slovenska legenda', so zapisali in takoj, v istem stavku dodali: 'Eden od najbolj osovraženih ljudi v zgodovini hrvaškega rokometa'.

Hrvati očitno še danes - po 16 letih - niso pozabili dogodka na evropskem prvenstvu v Sloveniji, ko sta imela na polfinalni tekmi v Tivoliju bližnje srečanje Pajovič in Pero Metličić. Znameniti prst v oko še danes živi ...

Strašni Pajo, še dodaja pisec, je takrat Hrvaško namesto do zlata vrgel v obup. Zgodba je del zgodovine, nekdanjega slovenskega rokometaša pa ob višini in kilaži strašnega dela predvsem - brada.

"Spominja se tega," je hrvaškemu novinarju na vprašanje o prej omenjeni famozni tekmi dejal Pajovič. In dodal: "In vem, da se tega zelo dobro spominjate tudi vi. Če me že vprašate, tistega leta sva s Perom vse to med seboj že rešila. Dolgo sva skupaj igrala v Ciudad Realu, ostala sva prijatelja, še danes se slišiva. Prav včeraj me je poklical. To za naju res ni več tema."


Da je videti kot stric Bedanec iz Kekca, je iskrivo ugotovil hrvaški novinar. Zanimalo ga je tudi ozadje Pajovičeve vloge selektorja Avstrijcev. "Pet let z družino živim v Gradcu, navadil sem se na tukajšnje življenje. V eni uri sem v domačem Celju. Zadovoljen sem, dobil sem lepo priložnost po le osmih mesecih samostojnega dela. To je kompliment. Prej sem bil dve leti igralec trener."

Do kod lahko Pajovič pripelje Avstrijo na tem evropskem prvenstvu, je težko reči. Kakovosti nima na pretek, bržčas je drugi del največ, kar lahko Avstrijci storijo. "Lahko malo sanjamo s tem, kar smo že naredili. Če sem realen, bo zdaj težko, saj so vsi tekmeci, tudi Belorusija, odlični. A mi smo v formi, igramo doma, vse je mogoče. Upamo na najboljše, pred prvenstvom smo bili dobri na tekmi z Nemčijo."

Članki iz rubrike