mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.01.2020 13:51:29

Konec tedna v Kamniku za odbojkarsko pokalno lovoriko

Jurij Kodrun
Konec tedna bosta v Kamniku potekala zaključna turnirja najboljše četverice slovenskega odbojkarskega pokala.

Prva bodo že v petek na parket stopila dekleta, v polfinalu se bo Nova KBM Branik pomeril z Luko Koper, Calcit Volley pa s Sip Šempetrom, finale bo v soboto, ko bosta tudi polfinalna obračuna med moškimi, ACH Volley se bo meril s kranjsko Hišo na Kolesih Triglavom, Calcit Volley pa z Mariborom. Moški finale bo v nedeljo.

Že samo dejstvo, da je kandidiral za turnir, kaže na to, da ima domači klub, ki je letos povečal svoj proračun, velike načrte. Pred prvenstvom je vodstvo kluba napovedovalo, da si pri moških želijo biti vsaj v enem tekmovanju pred ACH-jem, v pokalu jim je to v zadnjih letih dvakrat že uspelo. Nadejajo se, da jim bo tudi letos, čeprav zaenkrat s sezono ne morejo biti zadovoljni. Po odličnem začetku so v nadaljevanju popustili, kar je s klopi odneslo Marka Brumna, na trenerskem mestu ga je zamenjal povratnik Gašper Ribič.

"Seveda imamo največje cilje, a zaenkrat razmišljamo le o Mariboru. Mariborčani imajo odlično ekipo, odličnega trenerja in bodo še kako nevarni," meni Ribič. Kamničani in Mariborčani so se letos že pomerili dvakrat, prvo medsebojno tekmo je s 3:0 dobil Calcit, pred božično-novoletnimi prazniki pa so jim Rok Možič in soigralci vrnili z isto mero. Štajerci vlogo favorita predajajo gostiteljem, a vedo, da so sposobni napraviti presenečenje.

Manj možnosti za to ima Hiša na kolesih Triglav. Če bi Kranjčani premagali prvake iz Ljubljane, bi to pomenilo največjo senzacijo na slovenskih igriščih v zadnjih letih. ACH v zadnjem času ni kazal znakov slabosti, trener Matija Pleško sicer pravi, da se ekipi pozna, da med prazniki ni mogla računati na reprezentanta Matica Videčnika in Božidarja Vučićevića, ki v reprezentancah Slovenije in Srbije na kvalifikacijskem nastopu za olimpijske igre nista igrala vidne vloge, a meni, da so preostali fantje odlično trenirali in da so pripravljeni na boj.



"ACH ima na domačih igriščih vedno cilj, da zmaga na vsaki tekmi. A to lahko stori le, če ima pravi pristop. Nobene ekipe ne smemo podcenjevati, vsako moramo vzeti skrajno resno. Ne smemo preveč govoriti, svoje moramo pokazati na igrišču," je previden trener branilcev naslova, ki bodo lovili tretjo zaporedno pokalno lovoriko in 12. v zgodovini.

Še uspešnejše kot ACH so v ženski konkurenci igralke Nove KBM Branika, najboljše so bile že 17-krat. Glede na rezultate v sezoni so tudi letos prve favoritinje, toda Calcit, branilec naslova, po kakovosti ne zaostaja, tako da mnogi menijo, da so možnosti 50:50.

"Vemo, kaj pomeni zaključni turnir igrati doma, vemo, da to pomeni tudi določen pritisk, vendar verjamem, da smo se z njim sposobni boriti. O vlogi favoritov ne bi želel govoriti, s tem se ne ukvarjamo, kajti najprej bo treba dobiti polfinalno tekmo s SIP Šempetrom, zato vse svoje misli usmerjamo samo v to tekmo," ne želi ničesar prehitevati Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, ki je pred polfinalno tekmo pokala Slovenije v petih dneh odigral tri tekme in vse tri dobil. Tudi tisto v zaostali tekmi šestega kroga domačega prvenstva, ko so prejšnji petek premagale prav Šempetranke.

Enako razmišljajo tudi v taboru Mariborčank, ki pa proti Luki Kopru kljub temu, da ima ta v svojih vrstah nekaj izkušenih igralk, v polfinalu ne bi smele imeti večjih težav.

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike