kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
5 15.01.2020 20:15:23

NOV ŠOK na evropskem prvenstvu! Slovenija ima zdaj AVTOCESTO do polfinala! Izpadli še ...

Vestnik.si
Danski privrženci rokometa še nikoli v zgodovini niso tako goreče navijali za Islandijo kot na današnji tekmi proti Madžarski v Malmöju. A vse je bilo zaman, naša vzhodna soseda je v prvi tekmi 3. kroga skupine E na letošnjem evropskem prvenstvu premagala Islandijo s 24:18 (9:12) in iz nadaljnjega boja izločila rokometno veliko Dansko.

Po razburljivem madžarsko-islandskem obračunu, ki je bil poln preobratov, je znana še zadnja tekmica Slovenije v drugem delu evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, ki bo med 17. in 22. januarjem v Malmöju in na Dunaju. To bo poleg Norveške in Portugalske iz skupine D še Madžarska in Islandija iz skupine E.

Slovenija se bo v petek, 17. januarja, najprej pomerila z Islandijo, nato v nedeljo, 19. januarja, z Madžarsko. Po dnevu premora bo nato igrala še dve tekmi: v torek, 21. januarja, najprej s Portugalsko, dan pozneje pa še z Norveško.



Slovenija, Norveška in Madžarska bodo drugi del začele z dvema točkama, Švedska, Portugalska in Islandija pa brez njih. Najboljši izbrani vrsti iz skupine II se bosta uvrstili v polfinale, tretjeuvrščena pa bo nastopila v tekmi za peto mesto. Vse tekme bodo v Stockholmu.

V skupini I na Dunaju bodo igrali Hrvaška, Španija, Avstrija, Češka, Nemčija in Belorusija. Prve tri omenjene reprezentance bodo drugi del začele z dvema točkama, zadnje tri pa brez njih.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike