pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

bm
bm
0 15.01.2020 12:18:42

Od najmlajših do tistih, ki vstopajo v svet odraslih: Pojavljajo se nova imena

OP Petrol do 18 let: Javoršek, Lepin, Kočevar in Radišić
V Medvodah smo dobili državna prvaka v starostni kategoriji do 16 let, v Mariboru do 12 let, ta teden pa bodo v Mariboru serijo državnih prvenstev zaključili dečki in deklice v kategoriji do 14 let.

Na državnem prvenstvu Zala do 16 let sta naslov osvojila Bor Artnak (As Litija) in Ana Lanišek (Radomlje). Prvi nosilec turnirja fantov Artnak je v finalu s 6:3, 6:2 premagal drugega nosilca Matica Križnika (TK CC). Na prvenstvu nista nastopila drugi igralec lestvice TS Maj Premzl in tretjeuvrščeni na lestvici Aljaž Kirbiš. Artnak, ki je eden naših najboljših in najbolj obetavnih mladih igralcev v Sloveniji, se je veselil šele prvega naslova državnega prvaka v karieri, čeprav je bil v mlajših kategorijah vedno v vrhu, a nikoli povsem na vrhu. Tako je bil na lanskem zimskem državnem prvenstvu finalist, na poletnem pa je izgubil v polfinalu. V kategorijah do 12 in 14 let ni osvojil naslova državnega prvaka, je pa bil zmagovalec mastersov v obeh kategorijah, lani je osvojil tudi masters do 16 let. Artnak uspešno nastopa tudi že na mednarodnih turnirjih in ga trenutno na lestvici ITF najdemo na 1507. mestu. Na turnirjih Tennis Europe je v kategoriji do 14 let osvojil šest turnirjev, v kategoriji do 16 let pa je odigral samo tri turnirje in je še brez naslova. Z zmago v konkurenci dvojic je Artnak postal dvojni državni prvak, družbo na zmagovalnem odru pa mu je delal Lun Obrul (ŽTK Maribor). V finalu dvojic sta s 6:2, 6:3 premagala Matica Križnika in Davida Černeta (TA Brežice).

Pri dekletih je v odsotnosti prve igralke lestvice TS Petje Drame in tretje Brine Šulin naslov državne prvakinje osvojila Ana Lanišek (Radomlje), ko je v finalu v klubskem obračunu s 6:4, 6:3 premagala Mašo Viriant. Laniškova, lani ob koncu sezone vodilna igralka lestvice TS do 14 let, na lestvici TS do 16 let zaseda šesto mesto. To je njen tretji naslov državne prvakinje, naslova je osvojila tudi v starostnih kategorijah do 12 in 14 let. Na lestvici TE do 16 let kot druga Slovenka za Drametovo, ki je na 42. mestu, zaseda 357. mesto. Sezono 2019 in igranje v kategoriji do 14 let je s 175. mestom končala kot najvišje uvrščena Slovenka na evropski lestvici. Na mednarodnih turnirjih TE se lahko pohvali z dvema naslovoma, oba je osvojila v kategoriji do 14 let. Laniškova je, tako kot Artnak, osvojila dvojno krono, saj je z Viriantovo osvojila naslov med dvojicami. Finale sta dobili brez boja, ker sta Lana Egart in Tajda Zalokar (Triglav) srečanje zaradi bolezni predali.

328-21-Kriznik Artnak
Matic Križnik in Bor Artnak

Trenira pri Barbari Schett
Dvanajstletniki so nastopali v Mariboru. Naslova državnih prvakov sta osvojila Žiga Šeško (As Litija), ki je v finalu s 6:3, 6:3 premagal Luko Petrovića (Slovan), in Ela Plošnik (Triglav), ki je bila v finalu s 6:2, 6:3 boljša od Beti Jazbec Butina (ŽTK Maribor). Šeško je osvojil prvi naslov državnega prvaka, Petroviča pa premagal še četrtič na štirih dozdajšnjih medsebojnih obračunih. Petrovič se mu je oddolžil v finalnem obračunu dvojic, kjer je z Maksimom Despotovićem (TK CC) postal državni prvak. V finalu sta Šeška in Svita Suljića (TA Brežice) ugnala s 6:4, 7:5. Pri deklicah sta naslov državnih prvakinj med dvojicami osvojili Ela Plošnik in Ema Kapus (Cokan Tennis Academy), ki sta v finalu s 7:6 (6), 3:6, 10:6 premagali Taro Murshed (ŽTK Maribor) in Saro Mihelčič (TŠ BoBi). Plošnikova, ki precej časa preživi na treningih v Avstriji (z njo dela nekdanja odlična Avstrijka Barbara Schett), je vzpon na vrh igralk v svoji starostni kategoriji začela sredi leta 2019, ko se je na državnem prvenstvu uvrstila v polfinale, nato pa je za vrstnice postala praktično nepremagljiva in je zanesljivo osvojila vse tri zadnje turnirje 1. ranga. V Mariboru je osvojila dvojni naslov državne prvakinje, v obeh konkurencah prvič v karieri.

Na pragu članov
V Ljubljani se je končalo OP Petrol v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih je nastopilo 37 igralcev, za naslov zmagovalca pa sta se pomerila četrti nosilec Simon Javoršek (Maja) in nepostavljeni Žiga Lepin (ŠD LTA). Javoršek je bil boljši s 6:3, 6:3 in se je lahko razveselil prvega naslova na turnirjih TS v starostni kategoriji do 18 let. V polfinalu je s 6:1, 7:5 premagal šesto postavljenega Stanka Lazića (ŽTK Maribor), Lepin pa je bil v drugem polfinalu s 6:4, 6:3 boljši od osmega nosilca Jake Protiča Žaklja (Branik Maribor). Pri dekletih je nastopilo devet igralk, zmagala pa je Anali Kočevar (TK Medvode), ki je v finalu s 6:3, 5:7, 6:2 premagala Majo Radišič (TK Val).

328-21-breskvar
Najmlajši igralci in igralke (do 11 let) v TA Breskvar

Še najmlajši
V Krškem in Ljubljani so konec tedna potekali turnirji v starostni kategoriji od 8 do 11 let. V Krškem so dečki in deklice nastopili v midi tenisu in tenisu do 10 let, v Ljubljani pa so v TA Breskvar nastopali v mini tenisu in tenisu do 11 let. Turnirja v mini in midi tenisu sta se igrala na čas, nastopilo pa je 29 dečkov in deklic v mini tenisu ter 13 dečkov in deklic v midi tenisu. Na turnirju v tenisu do 10 let je pri dečkih slavil Mark Škundrič (ŽTK Maribor), ki je v finalu s 6:3 premagal Stjepana Djokića (Slovan). Pri deklicah je bila najboljša Una Grubešič (GTFA), ki je v finalu s 6:3 premagala Tinkaro Novak. Zelo dobro sta bila zasedena turnirja dečkov in deklic do 11 let v Ljubljani. Pri dečkih je nastopilo 20 igralcev, najboljši pa je bil Kristjan Škorjanc (Olimpija), ki je v finalu s 6:2 premagal Nejca Šuštaršiča Kalina (Maja). Pri deklicah je v konkurenci 16 igralk turnir zanesljivo osvojila Zoja Peternel (ŠDTŠR), ki je v finalu s 6:1 ugnala Niko Matevžič Bašelj (Maja).

Značke: tenis, utrinki

Članki iz rubrike