Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Gregor Lisec
Gregor Lisec
12 03.08.2019 09:38:32

VUJOVIĆ ostro odgovoril svojemu največjemu KRITIKU Tonetu Tislju! Njegov odgovor ODMEVA!

www.alesfevzer.com
Veselin Vujović v velikem intervjuju za Ekipo SN.

Za mnoge na sončni strani Alp je junak. Narodni heroj. Vse od dne, ko je prišel v Slovenijo, in še toliko bolj, ko je iz Francije prinesel kolajno. Od babic do otrok, od rokometnih navdušencev do popolnih športnih laikov – vsi imajo radi Veselina Vujovića. Njegovi kritiki so v veliki manjšini, ampak v zadnjem času, ko je Vujovićeva četa zapadla v krizo in je tudi predsednik RZS Franjo Bobinac začel »tipati« pri igralcih, ali je Črnogorec še pravi za vodenje slovenske barke proti Tokiu, jih je vse več. Vse glasnejši so. Nihče tako, kot Tone Tiselj. Vuja je njegovo odprto pismo prebral in ga obsodil.

Zagotovo ste prebrali odprto pismo Toneta Tislja, ki je prepričan, da igralci kličejo na pomoč, saj vas ne želijo več za selektorja. Vaš komentar?
Kaj naj rečem na to? Nikoli v svoji karieri nisem na tak način blatil katerega od svojih kolegov. Nekega selektorja reprezentance. Mogoče jaz nisem najboljši trener, ne vem. Dejstvo pa je, da je bila v mojem obdobju zamenjana garnitura igralcev. Sami veste, koliko se jih je zamenjalo od Katarja 2015 do danes. Zgradili smo neki imidž, pridobili ugled, osvojili kolajno. Veliko igralcev, ki so igrali v domači ligi, se je prodalo v resne evropske klube. V reprezentanci nimamo incidentov, ni afer. Njegova stvar je, da piše, moja, da delam in se trudim nekaj doseči. Nihče me ne bo obranil z besedami, tudi sam se ne morem. Mene lahko obranijo samo rezultati in učinek z našo reprezentanco. Javnost bo presodila. Zagotovo nimam namena obračunavati prek časopisov, ampak ko govoriš na tak način o nekem svojem kolegu, s tem največ poveš o sebi. Nič drugega ne bom rekel.



Če boste odšli v Tokio, in verjamemo, da boste, obstajajo možnosti, da ostanete selektor Slovenije tudi po poletju prihodnje leto, ko se vam bo iztekel dogovor z RZS?
Počakajmo evropsko prvenstvo ter olimpijske igre in naj se, bogdaj, vse dobro razplete. Potem sem prepričan, da ne bi bilo problema, da bi se Veselin Vujović dogovoril za podaljšanje sodelovanja, kar bi bilo logično. Če ne bo tako, pa moram ostati miren. Zapis, kakršnega je ustvaril gospod, ki ste ga omenili prej, ne koristi ne našemu rokometu, ne našim igralcem, ne selektorju in ni v nobeno pomoč pri ustvarjanju dobrega rezultata. Če ni interesa vsakega rokometaša ali trenerja v Sloveniji, da se ustvari dober rezultat, osvoji kolajna, potem ne vem, kaj v Sloveniji sploh delam.

CELOTEN INTERVJU Z VESELINOM VUJOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike