900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.08.2019 20:34:36

V boj za četrtfinale dva slovenska ženska para

Slovenske odbojkarice na mivki so prvi dan glavnega dela turnirja svetovne serije v odbojki na mivki v Ljubljani končale s polovičnim uspehom. V boj za četrtfinale se podajata dva para, Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar ter Nina in Tajda Lovšin, preostali slovenski dvojici sta nastope zaključili.

Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar sta turnir začeli z zmago. V uvodnem obračunu sta bili prepričljivejši od Poljakinj Kinge Legieta in Marte Lodej, potem ko sta prvi niz dobili z 21:17, v drugem pa sta se zmage veselili v napeti končnici, ko sta bili od tekmic boljši s 26:24. Drugi nasprotnici slovenskih prvakinj sta bili Japonki Kaho Sakaguči in Reika Murakami, ki pa sta bili tokrat premočni. Slavili sta s 15:21 in 17:21.

"Mislim, da sta naju Japonki lepo nadigrali, ampak kljub temu mislim, da imava tudi jutri lepo priložnost, da to, kar sva danes izgubili, jutri nadoknadiva. Tekmici sta zelo dobro servirali, me malo manj in tu je bila največja razlika. Jutri greva na zmago in upava na najboljše," je dejala Jančarjeva.

Uvrstitev v izločilne boje je uspela tudi Nini in Tajdi Lovšin, ki sta morali na prvi tekmi po treh nizih, z 21:13, 20:22 in 7:15, priznati premoč Novozelandkama Francesci Kirwan in Olivii McDonald, na odločilni tekmi, na kateri ju je le zmaga peljala v nadaljevanje, pa sta Primorki po treh nizih, s 24:22, 12:21 in 15:10, strli odpor Švedinj Nine Grawender in Sigrid Simonsson.


"Super je. S Tajdo se zelo ujameva in veseli sva, da nama je uspelo dobiti to drugo tekmo in da bova jutri zaigrali na Kongresnem trgu. Mislim, da lahko pokaževa še precej več," je bila zadovoljna Lovšinova.

Katarina Fabjan in Klara Kregar sta se za uvod pomerili z Norvežankama Victorio Kjolberg in Ane Hjortland, ki sta bili boljši prepričljivo, z 9:21 in 13:21. Na drugem srečanju slovenski dekleti nista bili kos Čehinjama Sari Olivovi in Karolini Rehackovi, tokrat sta izgubili s 17:21 in 10:21.

Nina Zdešar in Katarina Bulc sta na ljubljanskem turnirju nastopili s posebnim povabilom mednarodne zveze. Na prvi tekmi proti prvima nosilkama turnirja, Japonkama Sayaki Mizoe in Suzuki Hašimoto, nista imeli veliko možnosti, Japonki sta bili prepričljivejši z 21:17 in 21:11. Najmlajši domači predstavnici sta nato klonili še proti Kolumbijkama Claudii in Andrei Galindo.

Dekleta bodo izločilne boje začela v soboto, ob 9. uri, na Kongresnem trgu v Ljubljani. Kdo bosta nasprotnici Kotnikove in Jančarjeve, bo znano po večernem žrebu.

Članki iz rubrike