favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.01.2019 21:43:07

Odbojkarski derbi spet ACH Volleyju

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so premoč na slovenskih igriščih potrdili tudi na derbiju 12. kroga, v katerem so v Kamniku gladko s 3:0 premagali Calcit Volley, drugo najuspešnejše slovensko moštvo zadnjih let. Do zmage sicer niso prišli povsem z lahkoto, saj so bili nizi dokaj izenačeni, posebej prvi.

Statistika tekme pa kaže, da so bili vseeno precej boljši tekmec. Imeli so premoč v bloku (v blok točkah je bilo 11:3), v tem elementu sta se izkazala Diko Purič in nekdanji član Calcita Matic Videčnik, imeli so tudi precej boljši napad, v katerem je bil razpoložen Timofij Polujan, ki je bil s 16 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Kamničani so v prvem nizu že vodili za tri točke, nato pri izidu 21:21 izničili tekmečevo prednost za tri točke, v končnici pa niso prišli do presenečenja, Ljubljančani so izkoristili svojo drugo zaključno žogo. Tudi v drugem nizu so prvaki odpor zlomili šele v drugem delu niza, v tretjem pa v končnici, pred njo so bili do izida 18:20 še povsem v igri za podaljšanje dvoboja.

"Mislim, da smo prikazali dobro igro. Servisa nismo 'forsirali', saj imamo izredno močno blok-obrambo, tako da smo naredili manj lastnih napak. Zadovoljen sem tudi z igro v napadu, pokazali smo, da smo v tem trenutku boljši od Kamničanov," je po tekmi dejal trener ACH Volleyja Andrej Urnaut.

"Med tekmo sem imel občutek, da se ponavlja zgodba s finala pokala Slovenije, ko smo bili do 18., 20. točke skupaj, potem so bili v končnici Ljubljančani boljši. Kakorkoli pogledamo, ACH Volley ima širino, ima alternative, mi jih v tem trenutku nimamo. Danes bi na dveh, če ne na treh igralnih mestih morali nujno ukrepati, toda prave rešitve na klopi nismo imeli. Imam pa občutek, da smo s tekme v tekmo bližje Ljubljančanom, vprašanje pa je, ali bomo imeli toliko med nogami, da jih tudi premagamo," pa je trenutne razmere med dvema najboljšima slovenskima kluboma orisal domači trener Aleš Hribar.



Maribor se je z zmago proti Krki spet zavihtel na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Drugo zaporedno tekmo na domačem igrišču je tako kot prvo proti Hiši na kolesih slabo začel, v igri je bilo veliko napak, kar so gosti iz Novega mesta izkoristili in prvi niz dobili. Začetek drugega niza je napovedoval podoben razplet kot v prvem, Novomeščani so povedli s 5:1, nato pa vodili vse do končnice. Domači so jih ujeli na 19. točki, v končnici pa bili bolj zbrani, kar je imelo odločilen pomen za nadaljevanje. Gostitelji so ujeli ritem, bolj pritiskali s servisi, gosti pa so bili pri sprejemu neprepričljivi, to pa se je pokazalo tudi pri rezultatu, tretji in četrti niz je Maribor zanesljivo dobil.

Da je ujel ritem, je potreboval tudi četrtouvrščeni Salonit. Proti Šoštanju, sosedu na lestvici, je brez rahlo poškodovanega Dejana Čabarkape izgubil prvi niz, sredi drugega pa je vendarle zaigral bolje in prišel do zmage. Gostom se je poznalo, da se jim je v drugem nizu poškodoval bloker Gregor Javornik.

Panvita Pomgrad je še enkrat več dokazala, da ekipa težko zdrži brez nihanj. Proti kranjski Hiši na kolesih, za katero je prvič zaigral nekdanji reprezentančni libero, dobitnik srebrne kolajne z evropskega prvenstva v Bolgariji, Miha Plot, je prvi niz odigrala slabo, nato pa je bilo po treh nizih videti, da bo Kranjčane zmlela. A se je spet ustavilo, gosti so izenačili, tako da je moral zmagovalca odločiti peti niz. V njem so Sobočani ušli že na začetku, prednost pa zadržali do konca.

Črnuče in Hoče sta odločala, kdo bo po 12 krogih na zadnjem mestu. V izenačeni tekmi so bili boljši Črnučani, ki so se Štajercem oddolžili za poraz v prvem delu prvenstva in jim tudi prepustili zadnje mesto na prvenstveni razpredelnici.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike