hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.01.2019 13:09:37

ACH Volley v Francijo brez bele zastave

www.alesfevzer.com
Odbojkarje ACH Volleyja v tretjem krogu lige prvakov v torek čaka zahtevno gostovanje v francoskem Reimsu, kjer se bodo pomerili s trenutno drugouvrščeno ekipo skupine C, Chaumontom. Francozi so na prvih dveh tekmah v gosteh odščipnili točko favorizirani ekipi Zenita, doma pa nemškemu Friedrichshafnu niso oddali niti niza.

Proti slovenskim prvakom bodo zagotovo favoriti, a varovanci Andreja Urnauta v Reims niso odpotovali z belo zastavo, nadejajo se presenečenja, optimizem jim daje odlična predstava proti Zenitu, Rusi so jih v Tivoliju s 3:2 premagali po srditem boju.

"Chaumont je kompletna ekipa z dobro sredino, odličnimi sprejemalci, skratka na vseh položajih ima zelo sposobne igralce. Ekipe v ligi prvakov nimajo slabe točke, mi pa bomo morali prikazati svojo najboljšo igro, če hočemo presenetiti. Morali bomo ponoviti drugi del tekme proti Zenitu," je pred odhodom dejal Urnaut, ki ni bil zadovoljen s sobotno prvenstveno predstavo proti Črnučam, a podobno je bilo že pred obračunom z Zenitom, na katerega so Ljubljančani vstopili z izgubljeno točko v Kanalu.



"Sobotna tekma proti Črnučam vsekakor ni bila realen pokazatelj naše igre, znamo odigrati precej bolje. V Franciji verjamem, da bo na terenu povsem druga ekipa, predvsem bolj motivirana in z zmagovalno miselnostjo," meni Korošec s stalnim prebivališčem v Belgiji, ki še ne ve, ali bo v Franciji lahko uporabil vse razpoložljive moči, saj ima kar nekaj igralcev težave z virozo, proti Črnučam tako nista igrala Jan Pokeršnik in Timofij Polujan: "V Reims potujemo z vsemi igralci, ali bodo vsi sposobni za igro, pa bomo še videli."

Francoska ekipa, ki se je v glavni del tekmovanja uvrstila preko kvalifikacij, ko je v zadnjem krogu zanesljivo ugnala srbsko Vojvodino, ima svojih vrstah kar nekaj obetavnih francoskih igralcev, glavno orožje pa so vseeno njeni tujci. V prvi vrsti Američana, podajalec in odličen server Michael Saeta ter bloker Taylor Averill, ki je z reprezentanco ZDA pred septembrskim svetovnim prvenstvom gostoval v Ljubljani, slovaški reprezentančni sprejemalec Matej Patak, Bolgar Martin Atanasov in Španec Jorge Fernandez. V ekipi so še tunizijski reprezentant Wassim Ben Tara, Kanadčan Keith Callum West in Slovak Martin Repak.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike