Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.01.2019 20:40:27

Za začetek rokometnega SP pričakovana visoka zmaga Nemčije

Reuters
Svetovno prvenstvo v rokometu, ki ga bosta do 27. januarja gostili Nemčija in Danska, se je začelo po pričakovanjih. Gostiteljica Nemčija je v uvodni tekmi SP visoko s 30:19 (17:10) ugnala skupno reprezentanco obeh Korej. Danes bo v Koebenhavnu še drugi obračun gostiteljice tekmovanja, Danska se bo pomerila s Čilom.

Skupna korejska zasedba je poskrbela za zgodovinski vidik tekme, toda na igrišču ni imela pravih možnosti. Nemci so delo opravili s pol moči, poskrbeli so za nekaj lepih potez, ki so navdušile navijače v Berlinu, prav posebej namučili pa se s Korejci niso. Uwe Gensheimer je bil s sedmimi zadetki najboljši na uvodni tekmi, po štiri gole so dodali še Hendrik Pekeler, Steffen Fath in Jannik Kohlbacher.

Pri Koreji pa se je izkazalo, da ima združevalna funkcija bolj politično kot športno vlogo, saj so bili na igrišču večinoma le Južnokorejci, njihovi severni sorojaki pa niso dobili prav veliko priložnosti za igro. Dong-Hyun Jang in Tan kang s po štirimi goli sta bila sicer najboljša v svoji ekipi.

Pred začetkom dvoboja je bila krajša uvodna slovesnost, na kateri je prvenstvo odprl nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier, med gosti na tribunah berlinske dvorane, kjer se je zbralo 13.500 gledalcev, pa je bil tudi prvi mož krovne olimpijske organizacije Thomas Bach.



Slovencev na letošnjem SP ni, v kvalifikacijah so jih ugnali Madžari, za nekaj slovenskega pridiha pa skrbijo le sodnika Bojan Lah in David Sok, na klopi Savdske Arabije pa je nekdanji slovenski selektor Boris Denić.

Na letošnjem sklepnem turnirju v skupini A v Berlinu nastopajo Francija, Rusija, Nemčija, Srbija, Brazilija ter Južna in Severna Koreja, v skupini B v Münchnu Španija, Hrvaška, Makedonija, Islandija, Bahrajn in Japonska, v skupini C v Herningu Danska, Norveška, Avstrija, Tunizija, Čile in Saudska Arabija ter v skupini D v Koebenhavnu Švedska, Madžarska, Katar, Argentina, Egipt in Angola. Naslov svetovnih prvakov branijo francoski rokometaši.

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh štirih skupin se bodo uvrstile v glavni del tekmovanja, križata pa se skupini A in B ter C in D, druge ekipe pa bodo svoje nastope nadaljevale v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 13. do 16., 17. do 20. ter 21. do 24. mesta.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike