favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.01.2019 12:15:00

Izjemno težak žreb za Slovenijo v Melbournu

Profimedia
Že tako so slovenske teniške igralke slabo začele novo sezono, zdaj pa jim jo je zagodel še žreb odprtega prvenstva Avstralije. Od štirih predstavnikov, se pravi treh deklet in Aljaža Bedeneta, ima po uvrstitvi na lestvici WTA ugodno tekmico za začetek le Tamara Zidanšek, ki se bo v uvodnem krogu srečala z domačinko Dario Gavrilovo.

Ostali praktično nimajo možnosti za preboj v nadaljevanje. Polona Hercog je naletela na drugo igralko sveta Nemko Angelique Kerber, Aljaž Bedene bo štartal proti četrtemu igralcu na planetu Nemcu Alexandru Zverevu, Dalila Jakupovič pa se bo pomerila s 27. nosilko Camilo Giorgi iz Italije.

Slovenija v 2019 na glavnih turnirjih med posamezniki še nima zmage. Še huje, sploh ni osvojila niza. Polona Hercog je odigrala zgolj en dvoboj v Aucklandu in osvojila pet iger. Dalila Jakupovič je poskusila na Kitajskem ter v Hobartu in obakrat izgubila v dveh nizih, Tamara Zidanšek pa je srečo poskusila v Aucklandu, kjer je drugi niz izgubila v podaljšani igri, ter v kvalifikacijah Sydneyja, kjer je dobila le pet iger.

Zidanškova, ki je z 78. mestom najvišjeuvrščena Slovenka na lestvici WTA, je tudi glavno slovensko upanje za preboj v drugi krog. Žreb ji je namenil 24-letni Dario Gavrilovo, ki je v novo leto prav tako stopila z dvema porazoma. V Brisbanu ter v Sydneyju, kjer je nastopila s povabilom organizatorjev. Medtem ko bo za Zidanškovo to prvi nastop v Melbournu, pa ima Gavrilova precej daljši staž. Zanjo bo to peti AUS Open, ob tem, da le enkrat ni preskočila uvodnega kroga. V 2016 in 2017 je prišla celo med šestnajst najboljših. Zmagovalka tega dvoboja bo v drugem krogu najverjetneje igrala z aktualno prvakinjo US Opna in četrto igralko sveta Japonko Naomi Osako.

Prvič bo med posameznicami na Australian Opnu nastopila tudi Dalila Jakupovič (82.). Lani se je v dvojicah prebila v drugi krog, letos pa bo imela za nasproti vrstnico iz Italije, s katero se je že srečala enkrat v karieri, lani v Birminghamu in jo tudi premagala. Za Camilo Giorgi, ki je na lestvici WTA na 27. mestu, bo to sedmi nastop na OP Avstralije.


Kar se tiče izkušenj na vročem avstralskem soncu, jih ima med Slovenkami največ 27-letna Polona Hercog. Zanjo bo to deveti Australian Open, od vseh grand slamov pa ji ta najmanj leži; le dvakrat se je prebila v drugi krog. Proti zmagovalki Melbourna 2016, ki ima v svojih vitrinah tudi US Open (2016) in Wimbledon (2018), ji je lahko v uteho dejstvo, da bo dvoboj najverjetneje na osrednjem igrišču, morda celo pod streho.

V soju žarometov bo tudi Aljaž Bedene oziroma njegov tekmec Alexander Zverev, ki sodi v ožji krog favoritov za končne boje. Bedene, ki je v Avstralijo odpotoval z novim trenerjem Gorazdom Gavrilovom, je v Aucklandu naletel na Miloša Raonića in osvojil le tri igre, v kvalifikacijah Sydneyja pa je kot prvi nosilec zapravil dve zaključni žogici in ostal brez prepotrebnega treninga pred Melbournom. Glede na žreb se mu obeta, da bo sedmič zapored zapustil Melbourne brez zmage.

V kvalifikacijah sta po eno zmago zabeležila Kaja Juvan in Blaž Rola, realno pa sta slovenska upa za drugi teden le Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. Slednja bo verjetno igrala z Američanko Raquel Atawo, s katero sta sicer dvakrat izpadli v prvem krogu, vendar pokazali borbeno igro, Klepačeva pa bo očitno nadaljevala pot s Španko Jose Mario Martinez Sanchez, s katero je v zadnjih dveh sezonah osvojila dva turnirja WTA.

Prvi nosilec Novak Đoković bo v prvem krogu igral s kvalifikantom, Rafael Nadal se bo srečal z domačinom Jamesom Duckworthom, branilec naslova Roger Federer pa se bo na startu srečal z Denis Istominom iz Uzbekistana.

Prvo nosilko Simono Halep čaka Estonka Kaia Kanepi, tretjepostavljena Danka Caroline Wozniacki, sicer branilka naslova, se bo pomerila z Belgijko Alison Van Uytvanck, Američanka Serena Williams, ki je 16. nosilka, pa se bo uvodni stopnički do rekordnega 24. grand slama srečala z Nemko Tatjano Mario.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike