Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.01.2019 07:30:05

Slovenski rokometaši v naslednjih dnevih dvakrat z zvezdniško Francijo

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo danes zbrala v Zrečah in opravila krajše priprave pred pripravljalnima tekmama s Francijo. Obe tekmi z dvakratnimi olimpijskimi, šestkratnimi svetovnimi in trikratnimi evropskimi prvaki bosta v Rouenu, prva se bo v soboto, 5. januarja, pričela ob 17. uri, druga pa dva dni kasneje ob 19. uri.

Slovenski rokometaši na bližnjem svetovnem prvenstvu na Danskem in v Nemčiji med 10. in 27. januarjem 2019 ne bodo branili bronastega odličja, ki so ga osvojili pred dvema letoma v Franciji, potem ko so po prvovrstnem preobratu na kolena položili Hrvate. Nastop na letošnjem zaključnem turnirju sta jim odnesla lanska junijska kvalifikacijska dvoboja z Madžari, ki so jih izbranci selektorja Veselina Vujovića izgubili s skupnim izidom 50:51.


Vujović na prvo reprezentančno akcijo v tem letu ni poklical svojih varovancev iz Nemčije (Miha Zarabec, Urban Lesjak in Nejc Cehte), na njegovem seznamu pa sta dva novinca - Aleksander Špende (Metalurg Skopje) in Januš Lapajne (Tatran Prešov).

Slovenski rokometaši se bodo po mikavnih dvobojih v Franciji ponovno zbrali v začetku aprila in se v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem 2020 dvakrat pomerili z Nizozemci, v prvi polovici junija pa jih čakata še obračuna z Estonci in Latvijci. Vujovićevi izbranci so na dosedanjih dveh kvalifikacijskih tekmah skupine 4 dvakrat zmagali, najprej so v Mariboru premagali Latvijce s 27:21, nato pa v Tallinnu še Estonce z 31:20.

Članki iz rubrike