900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.10.2018 20:43:35

Slovenci zanesljivo do druge kvalifikacijske zmage

Darko Cingesar
Grega Wernig
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2020 v Tallinnu premagala Estonijo z 31:20 (16:11).

* Dvorana Kalevi, gledalcev 1000, sodnika: Tönnies in Schulze (oba Nemčija).
* Estonija: Aleksejev 1, Varusk, Muuga 1, Jaanima 3, Johansson 2, Sillaste 2, Celminš 1, Toom 3, Hiiend 1, Oberg, Roosna, Rooba 3 (2), Lees, Voika, Pärt 3, Varul.
* Slovenija: Ferlin, Lesjak, Blagotinšek 2, Verdinek, Henigman, Janc 3, Dolenec 1, Cingesar 7, Cehte 3, Gaber 2, Zarabec 3 (2), Šoštarič 2, Ovniček, Bombač 6 (2), Malus 2, Suholežnik.
* Sedemmetrovke: Estonija 3 (2), Slovenija 6 (4).
* Izključitve: Estonija 12, Slovenija 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Slovenska izbrana vrsta je v celoti izpolnila prvi del naloge na poti do evropskega prvenstva, ki ga bodo 2020 priredili na Švedskem ter Norveškem in v Avstriji, prvič pa bo na njem nastopilo 24 namesto dosedanjih 16 reprezentanc. V prvem kvalifikacijskem ciklusu je dosegla dve zmagi, po sredinem zmagoslavju v Mariboru nad Latvijo je danes v Tallinnu na kolena položila še Estonijo.

Slovenija bo kvalifikacije nadaljevala aprila prihodnje leto, ko se bo dvakrat pomerila z Nizozemsko, junija pa jo čaka še gostovanje v Latviji in domača tekma z Estonijo. Po dveh odigranih tekmah je edina v kvalifikacijski skupini 4 s 100-odstotnim izkupičkom, Nizozemska in Latvija sta zbrali po dve točki, Estonija pa je brez njih.


Izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Veselina Vujovića so v prvem polčasu dolgo časa lomili odpor gostiteljev. Obramba 5-1 je bila na zadovoljivi ravni, v prvem polčasu je prejela le enajst golov, šepala pa je igra v napadu.

Pozicijska igra ni bila tekoča, žoga je bila prepočasna, manjkala je tudi ideja v igri, ponovile so se tudi nekatere napake s prve tekme proti Latviji. Slovenski rokometaši so namreč grešili tudi iz "čistih položajev", ob tem so zastreljali še dve sedemmetrovki, dokaj neučinkoviti so bili tudi v trenutkih, ko so imeli igralca več na igrišču, ne glede na to pa so večji del prvega polčasa vodili od enega do treh golov.

V prvi polovici tekme so svoj najlepši obraz pokazali v sami končnici, ko so tekmece onemogočili v obrambi ter si po golih Maria Šoštariča in Nejca Cehteta iz nasprotnih napadov priigrali prednost petih golov (16:11).

Slovenski rokometaši so imeli v drugem polčasu vse niti igre v svojih rokah. Gostitelji, ki so vse svoje strelivo porabili v prvi polovici tekme, jim v drugem enostavno niso bili kos, Vujovićevi izbranci so bili vsaj za razred ali dva boljši tekmeci v vseh prvinah rokometne igre.

Obramba je bila še naprej na zelo viski ravni in je prejela zgolj 20 golov, v napadu pa je sijajno delovala naveza Dean Bombač-Darko Cingesar. Slovenska prednost je v drugem polčasu konstantno naraščala, najvišja pa je znašala v 59. minuti, ko je Jure Dolenec zadel za 31:19.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Cingesar s sedmimi in Bombač s šestimi goli.

Značke: rokomet, ep, kvalifikacije

Članki iz rubrike