900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.10.2018 20:29:32

Vujović jih že "masira"

Martin Metelko
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je danes zbrala v svojem tradicionalnem taboru v Zrečah in začela priprave za prvi sklop kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2020.

Kvalifikacije za prvo evropsko prvenstvo, na katerem bo nastopilo 24 izbranih vrst, bodo izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića začeli v sredo, 24. oktobra, ko bodo v mariborski Lukni gostili Latvijce, štiri dni kasneje pa jih čaka dvoboj v estonskem Tallinnu.

Drugi sklop kvalifikacij bo na sporedu spomladi prihodnje leto - 11. aprila bodo gostovali na Nizozemskem, 13. ali 14. aprila pa gostili tekmece z Nizozemske -, zadnji sklop pa bo v začetku junija. Tedaj bodo najprej gostovali v Latviji (12. ali 13. junij), na zadnji tekmi pa gostili Estonce (15. ali 16. junij).


Na prvem zboru se je zbralo dvanajst rokometašev, med njimi tudi poškodovani Žiga Mlakar, ki zaradi natrgane mečne mišice ekipi ne bo mogel pomagati na prihajajočih dvobojih in bo v Zrečah opravljal terapije pod vodstvom reprezentančne zdravniške službe. Ostalih devet igralcev se bo zaradi tekem v tujih državnih prvenstvih izbrani vrsti priključilo v ponedeljek.

"Ekipa na zboru ni popolna, saj nekaj rokometašev, ki se nam bodo pridružili tekom dneva in v ponedeljek, še danes igra tekme državnih prvenstev. Imamo tudi nekaj težav s poškodbami, zaradi katerih ne bomo mogli računati na Vida Poteka, Boruta Mačkovška in Žigo Mlakarja, a vseeno mislim, da imamo za njih dobre zamenjave. V reprezentanci je znova nekaj mladih rokometašev, denimo Grega Ocvirk, ki je bil najboljši igralec evropskega prvenstva do 20 let v Celju, pa Jaka Malus, medtem ko žal ne bo Matica Grošlja, za katerega mi je žal, da se je poškodoval, saj na igralnem mestu desnega zunanjega iščemo dodatne rešitve. Pričakujem, da mladi igralci začutijo pravo vzdušje v članski izbrani vrsti, vidijo sistem dela in se učijo od starejših. Igramo dve tekmi proti Latviji in Estoniji, na katerih smo favoriti in moramo zmagati," je dejal Vujović.

Slovenija bo večino treningov opravila v Zrečah, v torek popoldne pa bo preizkusila tudi dvorano Lukna, v kateri bo dan kasneje ob 20.15 potekala prva tekma kvalifikacij proti Estoniji. Še pred osrednjim dvobojem bodo na parket stopili rokometaši do 20 let, ki so na minulem evropskem prvenstvu v Celju osvojili naslov prvaka in, ki se bodo pomerili proti članom Maribora Branika, tik pred dvobojem Slovenije in Latvije pa jih bodo lahko pozdravili tudi slovenski navijači.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike