19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 21.10.2018 14:53:36

Po razveljavljenem finalu Janji Garnbret zmaga v Wujiangu in tretja skupna zmaga

alesfevzer.com
Janja Garnbret je zmagala na šesti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. S še četrto zmago v sezoni težavnosti je potrdila tretji naslov skupne zmagovalke, tretjega zaporednega, potem ko je bila na vrhu seštevka tudi v sezonah 2016 in 2017.

Razplet tekmovanja v Wujiangu je bil presenetljiv. Zaradi dežja, ki je zmočil oprimke in jih naredil spolzke, so po uradnem protestu razveljavili izid ženskega finala, moškega pa sploh niso opravili.

Tako so kot uradni obveljali izidi polfinala, kar pomeni, da sta zmagovalki Wujianga dve tekmovalki. Takšen razplet je bil seveda odlična novica za slovenski tabor, saj si je Garnbretova po polfinalu prvo mesto delila z Jain Kim iz Južne Koreje. Avstrijka Jessica Pilz pa je bila tretja.

V razveljavljenem finalu sta zmagovalki Wujianga padli na istem oprimku na tretje mesto, druga je bila Japonka Akiyo Noguchi, Pilzeva pa, ki je splezala do vrha, pa je zmagala.

Po razveljavljenem finalu je avstrijska športna plezalka pristala na tretjem mestu, tako da jo do najboljše slovenske športne plezalke loči prevelikih sto točk. To seveda pomeni, da bo 19-letna Garnbretova še tretjo sezono po vrsti končala na prvem mestu razvrstitve svetovnega pokala v težavnosti.

Članki iz rubrike