peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

The Walker Brothers Svet24.si

Ta edinstveni glas je za vedno utihnil: poslovil ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

STA
STA
0 21.10.2018 14:53:36

Po razveljavljenem finalu Janji Garnbret zmaga v Wujiangu in tretja skupna zmaga

alesfevzer.com
Janja Garnbret je zmagala na šesti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. S še četrto zmago v sezoni težavnosti je potrdila tretji naslov skupne zmagovalke, tretjega zaporednega, potem ko je bila na vrhu seštevka tudi v sezonah 2016 in 2017.

Razplet tekmovanja v Wujiangu je bil presenetljiv. Zaradi dežja, ki je zmočil oprimke in jih naredil spolzke, so po uradnem protestu razveljavili izid ženskega finala, moškega pa sploh niso opravili.

Tako so kot uradni obveljali izidi polfinala, kar pomeni, da sta zmagovalki Wujianga dve tekmovalki. Takšen razplet je bil seveda odlična novica za slovenski tabor, saj si je Garnbretova po polfinalu prvo mesto delila z Jain Kim iz Južne Koreje. Avstrijka Jessica Pilz pa je bila tretja.

V razveljavljenem finalu sta zmagovalki Wujianga padli na istem oprimku na tretje mesto, druga je bila Japonka Akiyo Noguchi, Pilzeva pa, ki je splezala do vrha, pa je zmagala.

Po razveljavljenem finalu je avstrijska športna plezalka pristala na tretjem mestu, tako da jo do najboljše slovenske športne plezalke loči prevelikih sto točk. To seveda pomeni, da bo 19-letna Garnbretova še tretjo sezono po vrsti končala na prvem mestu razvrstitve svetovnega pokala v težavnosti.

Članki iz rubrike