Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.09.2018 19:52:16

Slovenke boljše od Srbkinj, ovacije za Sergejo Stefanišin

RZS/fb
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji pripravljalni tekmi v Kočevju premagala Srbijo s 34:31 (17:17).



Slovenske rokometašice so v sklopu tedna Evropske rokometne zveze (EHF) danes odigrale prvo medsebojno tekmo s Srbkinjami in jih tudi premagale, glavna zvezdnica večera pa je bila Kočevka Sergeja Stefanišin. Rokometna zveza Slovenije se je dolgoletni vratarki in rekorderki po številu nastopov za slovensko izbrano vrsto (odigrala je 211 tekem) zahvalila za njene predstave v slovenski reprezentanci, od svojih someščanov pa je vratarka, ki je večino svoje kariere preživela pri Krimu, igrala pa je tudi za Olimpijo, Piran, Rijeko in Podravko iz Koprivnice, prejela stoječe ovacije.

stefanisin rzs
RZS/fb



"Tekma v Kočevju je bolj splet okoliščin, a sem vesela, da se je RZS spomnila name in pokazala spoštovanje do mojega dela. Bilo je lepo," je dejala Stefanišinova, ki si bo vzela enoletni premor in se malo oddahnila od rokometa, nato pa se bo posvetila trenerskemu delu in skrbela za razvoj mladih vratark.

Prvi polčas nekdanjih "bratskih republik" je minil v znamenju domače reprezentance, ki je bila vseskozi v prednosti. Največjo prednost štirih golov (17:13) si je priigrala v 26. minuti, a jo je tri minute kasneje Srbija ujela in izenačila na 17:17. Obe reprezentanci sta - ne glede na prijateljski značaj tekme - igrali zavzeto in požrtvovalno, žrtev takšnega pristopa pa je bila Tamara Mavsar, ki je v 16. minuti - po nenamernem udarcu Andree Lekić - okrvavljena obležala na tleh in v nadaljevanju ni več stopila na igrišče.

Pri izbrankah domačega selektorja Uroša Bregarja so se v prvem polčasu izkazali vratarka Branka Zec z enajstimi obrambami in prva ostrostrelka Ana Gros s šestimi zadetki.

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega, Slovenke - od prvokategornic sta manjkali Tjaša Stanko in Nina Zulić, prva ima težave z gležnjem, druga s kolenom - so še naprej igrale po sistemu toplo-hladno, a podobno predstavo so prikazale tudi Srbkinje. Slovenke so si odločilno prednost priigrale v 57. minuti, ko so povedle za tri gole (33:30) in jasno je bilo, da bo zmaga ostala doma.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Grosova z devetimi goli, Lea Kranjc je prispevala šest zadetkov.

---------------------------------

Uroš Bregar, selektor Slovenije: "Tekma ni bila na najvišji kakovostni ravni, a Srbkinje so nastopile z vsemi svojimi prvokategornicami, medtem ko sta pri nas manjkali Tjaša Stanko in Nina Zulić. Zahtevna tekma za naš 'novi val', moje varovanke bi pohvalil za požrtvovalno in dobro predstavo. Gremo naprej in delamo naprej."

Ana Gros, reprezentantka Slovenije: "Nastopili smo brez dveh pomembnih igralk v naši igri, zato je zmaga toliko slajša. Vesela sem, da so se naše mlade in neizkušene igralke izkazale in nastopile brez strahu, vse so dale vse od sebe."

---------------------------------

Slovenija - Srbija 34:31 (17:17)

Kočevje - Športna dvorana, gledalcev 400, sodnika: Košir in Gorenc (oba Slovenija).
Slovenija: Zec, Korenić, Ferfolja, Kodele, Gros 9, Kranjc 6, Žabjek 3, Abina 2, Mavsar 3, Čajko, Koren, Barič 3, Beganović 2, Vučko 2, Vojnović, Ahlin, Pišek 4.
Srbija: Radosavljević 3, Krpež Šlezak 6, Trifunović 1, Lekić 2, Lavko 1, Tomković, J. Agbaba, Janjušević 2, T. Radojević 2, Pop-Lazić 3, D. Radojević 1, Tomašević, Nikolić 4, Stoiljković 4, Cvijić 2, Pantić, M. Agbaba.
Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Srbija 1 (1).
Izključitve: Slovenija 2, Srbija 4 minute.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike