IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

Dragan Kojić Keba in Severina Svet24.si

Severinin tast razkril družinske skrivnosti

smrt1montazaJaka Koren Petisvet.si

Trije pogledi na smrt

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

tomica banfic Svet24.si

Očarljivi Hrvat, ki je omrežil vse Slovenke

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

To je ostalo od hiše Miley Cyrus

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma spakiral kovčke in zapustil Slovenijo

STA
STA
0 13.09.2018 17:45:26

Novost na evropskem prvenstvu! Podaljšano za en dan!

www.alesfevzer.com
Moško evropsko prvenstvo v rokometu 2020 se bo pričelo en dan pred prvotno predvidenim terminom.

Po novem bo na sporedu med 9. in 26. januarjem 2020, Evropska rokometna zveza (EHF) pa se je z novim dodatnim tekmovalnim dnevom izognila terminskemu prekrivanju tekem na zaključnem turnirju stare celine.

Evropsko prvenstvo 2020 bo posebno v vseh pogledih, prvič v zgodovini bo organizirano v treh državah (Avstrija, Švedska, Norveška), namesto dosedanjih 16 reprezentanc pa bo prvič nastopilo 24 izbranih vrst. V Avstriji bosta skupinski del gostila Dunaj in Gradec, na Švedskem Malmö in Göteborg, na Norveškem pa bosta obe skupini igrali v Trondheimu.Tekme glavnega dela tekmovanja - vanj se bodo uvrstile ekipe, ki so v skupinskem delu osvojile prvo in drugo mesto - bodo na Dunaju in v Malmöju, polfinalni tekmi ter za končne razvrstitve na peto, tretje in prvo mesto pa v Stockholmu. Prvič v zgodovini EP bosta tekmi za zlato in bronasto odličje terminsko ločeni, tekma za tretje mesto bo v soboto, 25. januarja 2020, finalna tekma pa dan kasneje.

Slovenija se bo v kvalifikacijah za EP 2020 pomerila z Nizozemsko, Latvijo in Estonijo. Prvo tekmo bo igrala 24. oktobra, ko bo v Mariboru gostila Latvijo, čez štiri dni pa bo gostovala v estonskem Tallinnu.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike